La mulți ani Jandarmeriei Române! La mulți ani jandarmilor nemțeni!

0

Jandarmeria Neamț a sărbătorit astăzi, 1 aprilie, împlinirea a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, printr-o ședință festivă și înaintări în grad.

În deschiderea ședinței festive, locotenent-colonel Olariu Radu-Vasile, Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamt, a dat citire mesajului domnului general de brigadă Alin Mastan, Inspector general al Jandarmeriei Române, adresat jandarmilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul IJJ Neamț. ”Cu ocazia Zilei Armei, prin ordinul inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, un ofițer și opt subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost recompensați cu înaintarea în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad. De asemenea, prin ordin al Inspectorului general al Jandarmeriei Române, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamt, locotenent-colonel Olariu Radu-Vasile a fost înaintat în gradul militar următor.În același cadru festiv i-am mulțumit colegei noastre, plutonier adjutant șef Berea Fănela, pentru „arta” de a stăpâni cifrele și activitatea desfășurată în cadrul Compartimentului Financiar și i-am urat ca anii de pensie să fie sănătoși, fericiți, cu bucurii inedite și realizări împreună cu cei dragi și apropiați”.

La ședință au fost prezenți prefectul Vasile-Adrian Niță, președintele Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Neamț – Adrian Bourceanu, și reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pe 3 aprilie Jandarmeria Română aniversează 172 de ani de existență în slujba legii și ordinii, 3 aprilie 1850 reprezentând data care marchează ,,nașterea” instituției, în urma semnării ,,Legiuirii pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi” de către domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.