Preotul Doro Ciucanu rămâne în arest, enoriașii se roagă pentru el

0

Judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au respins astăzi, 30 martie, contestațiile formulate de preotul Mario Doro Ciucanu, doctorița Daniela Grosu, asistenta Cristina Munteanu și băcăuanul Nicolae Timofte împotriva măsurii arestării preventive luate în privința lor acum o săptămână. În consecință, până pe 21 aprilie (dacă procurorul de caz nu va cere prelungirea arestării) toți 4 rămân după gratii. Anchetatorii îi acuză că s-au implicat, contra cost, în obținerea de certificate false de vaccinare pentru diverse persoane. Printre beneficiari au fost, însă, și investigatori sub acoperire.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane, din județele Neamț, Iași și Bacău, ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-Covid-19. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri și date informatice, precum și aproximativ 57.000 de euro și 22.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

Între timp, pagina de Facebook a părintelui Ciucanu a fost inundată de mesaje din partea enoriașilor care se roagă pentru el: ”Împărate Ceresc, Mângâietorule, deschide stavila cerului şi plouă peste duhovnicul meu (Mario-Doro) belşug de har şi bogată milă. Pogoară-te asupra lui, odihneşte în el pururea şi revarsă peste el mulţimea îndurărilor Tale. Amin. Maica Domnului, acoperă cu Atotputernicul tău Acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu (Mario-Doro) şi roagă-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăveşte-l de toată ispita trupească şi sufletească, curăţă-l, tămăduieşte-l, întăreşte-l şi sănătate deplină dăruieşte-i. Amin”.

Părintele Ciucanu nu se ocupa doar de parohia din Cotu Vameș, ci era și inspector în cadrul Centrului de Pelerinaje ”Meteora” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.