Noutăți în proiectele de anvelopare: se pot înlocui lifturile și instalațiile electrice din blocuri

0

Conducerea Primăriei Piatra-Neamț s-a întâlnit astăzi, 18 martie, cu reprezentanții  asociațiilor de proprietari, cu scopul de a-i informa în privința condițiilor în care pot beneficia de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor, pașii ce trebuie urmați și lucrările eligibile pentru finanțare.

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Componenta C5 – Valul Renovării, se acordă finanțare nerambursabilă pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale. Prin acest program se va asigura o rată de finanțare de 100 la sută pentru cheltuielile eligibile. Ca noutate, vor putea fi finanțate lucrări pentru înlocuirea lifturilor, schimbarea instalației electrice, modernizarea sistemului de iluminat, instalarea de sisteme inteligente de contorizare, rebranșarea la sisteme centralizate de încălzire etc.

Solicitanții eligibili pentru aceste finanțări sunt primăriile care vor solicita fonduri în baza hotărârilor Adunărilor Generale ale Asociaţiilor de Proprietari care doresc și îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru participarea la program.

Prin activitatea de astăzi ne-am dorit să promovăm aceste posibilități de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor pentru a ne asigura că asociațiile de proprietari cunosc această oportunitate și că vor exista dosare depuse, pentru că sunt lucrări extrem de necesare  în multe dintre blocurile din Piatra-Neamț. Sper că vor fi asociații care vor dori să profite de acest program, pentru că beneficiari vom fi în final cu toții: în primul rând locatarii din blocurile reabilitate, iar pe termen lung toți pietrenii și mediul înconjurător. Le mulțumesc tuturor pentru participare și îi asigur de tot sprijinul primăriei pentru obținerea acestor finanțări și în general pentru problemele cu care se confruntă asociațiile și locatarii a declarat primarul Andrei Carabelea.

Aplicația se poate depune până la sfârșitul acestei luni, iar mai multe detalii despre program sunt postate aici: .

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.