ANPC a ”răzbunat” cozile din benzinării: 35.000 de lei amendă pentru Mol Beiuș

0

Benzinăria Mol din Beiuș, care a provocat isteria națională a scumpirii combustibililor, a fost amendată de Protecția Consumatorului cu 35.000 de lei. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, ANPC a controlat peste 70 de stații de carburanți din toată țara și a aplicat amenzi în valoare de 370.000 lei, locul I revenind furnizorului Mol care a fost sancționat cu 100.000 lei  (stația din Beiuș fiind prima pe listă).

Pe lângă amendă, Stația Beiuș a primit un ordin de încetare a practicilor comerciale incorecte, la fel ca alte 4 benzinării care au profitat de cozile formate și au mărit prețul combustibililor, într-o zi în care prețul internațional al petrolului a scăzut.

În multe dintre aceste nereguli constatate de ANPC s-au constatat stocuri preexistente care aveau o anumită valoare la vânzare au fost comercializate la prețuri mai mari. Era vorba de stocuri preexistente, nu de noi stocuri de carburant”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Alarmant ar trebui să fie pentru autorități faptul că, deși a existat o declarație oficială a ministrului Energiei, care spunea că sunt stocuri suficiente de combustibil și prețurile nu vor crește, românii din toată țara au stat în continuare la cozi, până după miezul nopții, pentru că au crezut mai mult într-o fotografie distribuită pe Facebook.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.