Conflictul de interese al fostei directoare a Fiscului – anulat de instanță

0

Delia Rodica Negură, fostă directoare a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, acuzată de conflict de interese de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, a obținut anularea raportului în instanță. Odată cu întocmirea raportului de evaluare, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, considerând că în cauză este vorba despre o infracțiune. În fața judecătorului de la Curtea de Apel Bacău (unde fosta directoare a contestat raportul ANI) Delia Rodica Negură a cerut retragerea sesizării penale, dar ulterior a renunțat.

Ia act de renunţarea reclamantei la capătului de cerere referitor la obligarea pârâtei Agenţia Naţională de Integritate de a retrage sesizarea penală transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite în parte acţiunea. Dispune anularea Raportului de evaluare nr. 21721/G/II/10.05.2021 întocmit de către pârâta Agenţia Naţională de Integritate în ceea ce priveşte constatarea încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în materie administrativă. Respinge în rest acţiunea ca nefondată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la Curtea de Apel Bacău Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi 4.03.2022”, a decis instanța.

Conform comunicatului ANI, Delia Rodica Negură a semnat, documentele care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (constând în vânzarea la licitaţie a unor bunuri imobile) a societăţii comerciale al cărei administrator şi asociat unic era soţul ei.

”De asemenea, la data de 02 mai 2017, în calitate de conducător al organului de executare, NEGURĂ RODICA DELIA a semnat procesul-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, în temeiul prevederilor art. 259 din Legea nr. 207/2015), s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei (rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitaţie) pentru stingerea obligaţiilor datorate de către societatea comercială al cărei administrator şi asociat unic este soţul persoanei evaluate”, se mai precizează în comunicatul ANI.

Sentința Curții de Apel Bacău va fi atacată, cel mai probabil, de ANI, situație în care dosarul va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se va pronunța hotărârea definitivă.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.