Un primar cere ajutor în Vama Palanca: ”Avem nevoie urgent de un autocar!”

0

Nu am trăit astfel de momente în viața mea! Soții își aduc copiii și soția până în vamă, apoi își iau rămas bun, în lacrimi! Ei se întorc să combată armata unui psihopat! Nu se știe dacă se vor mai revedea! Avem și un bebeluș…de câteva luni! Dumnezeu să ne apere de rău!. Așa arată una din cele mai recente postări de contul de Facebook al primarului de Șuletea, Ciprian-Robert Tamaș. De zile întregi, primarul comunei vasluiene este în Vama Palanca,unde asistă la adevărate drame.

 

Este foarte frig, suntem și înghețați, și obosiți, dar aproape că nu mai simțim nimic. Ferească Dumnezeu ce este la Palanca! Sunt înmărmuriți de frig, te roagă, vin copiii cu bani de-ai lor, le tremură mânuțele de frig și te roagă cu bani, să-i iei în microbuz. Eu nu știu să vorbesc urcaineana. Era o lege până acum două zile în Ucraina: tații care aveau de la 4 copii în sus puteau să treacă și ei, dar de alatăieri nu le mai dă voie. Să vedeți cum vine bărbatul cu 5 copii, cu soția și le spune la vama: ”Voi acolo, el înapoi!”. Plâng copiii, se prind de picioarele lui. Ferească Dumnezeu! Am făcut apel că avem nevoie urgent de un autocar. Sunt consternat de câte mesaje am primit, dar în același timp sunt trist când văd că unii vor să profite de această acțiune a noastră și vor să-mi vândă autocare cu 25.000-30.000 de euro. De unde să am atâția bani? Nu sunt refugiații mei. Am primit două telefoane de la niște transportatori, dar ei au confundat zona și mi-au spus că pot trimite două autocare în Vama Siret. La Palanca e mai rău decât la Siret. Dacă oprești autocarul, te roagă disperați să îi iei! Sunt plini de noroi, nedormiți, înmărmuriți de frig…azi-noapte au fost -5 C° la Palanca, iar autocare din Republica Moldova nu prea mai ajung acolo, pentru că efectiv Chișinăul este arhiplin de ucrainieni! Îi vom aduce zilnic încoace, apoi, la noi, îi vor aștepta oameni dispuși să-i găzduiască! Și noi vom putea asigura 50 de locuri de cazare și masă! Am adus alaltăieri 30, ne-au mai rămas 6! Am reușit să îi trimitem pe fiecare exact acolo unde intenționa să ajungă! Poate ne ajută cineva cu un autocar pentru o perioadă determinată și după ce se termină nebunia îl dăm înapoi”, a declarat primarul Ciprian Robert Tamaț, care și astăzi, 5 martie, s-a dus să transporte refugiați din Vama Palanca.

Dacă reprezentantul vreunei firme de transport din Neamț vrea să ajute, îl poate contacta pe primarulde Șuletea la numărul de telefon 0768673653 (whatsapp).

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.