Primarul Sorin Ouatu a făcut 5 transporturi de căciuli, fulare și mănuși la Vama Siret

0

Sorin Ouatu, primarul comunei Ștefan cel Mare, este unul dintre edilii din județul Neamț care s-a implicat total în ajutorarea refugiaților care ajung în România prin Vama Siret, dar poate singurul care a fost, zi de zi, la frontieră. Și pentru că a văzut că sunt rezerve de mâncare și apă, a ales să le ofere oamenilor căciuli, mănuși, fulare și șosete groase, mai ales că vremea s-a răcit.

Am fost la București, împreună cu domnul vice, am cumpărat produsele și ne-am dus în vamă să le împărțim personal, ca să fim siguri că ajung la oamenii înfrigurați, care chiar au nevoie de ele”, ne-a declarat Sorin Ouatu. ”Sunt cordoane de polițiști și din jandarmi, câteodată nu ne lasă să mergem cu mașina, într-o zi m-am rugat jumătate de oră de jandarmi să mă lase să merg. Nu e ușor, dar merită tot efortul, e plăcut să ajuți. M-a certat cineva pe Facebook că-mi fac publicitate, și ar trebui să știu numai eu de acțiunile astea, dar dacă aș ști numai eu n-aș avea cum să adun atâtea produse și bani de la oamenii care vor să ajute. Chiar astăzi m-a sunat cineva din Italia că trimite 1.000 de lei șim-am bucurat. A văzut un filmuleț pe care l-am făcut în vamă, a văzut ce este acolo și-mi trimite bani să cumpăr ce au oamenii nevoie. Am adus o familie în sat, plângeau oamenii în mașină și nu știam cum să-i liniștim, pentru că nu înțelegeau românește. În Ștefan cel Mare este o persoană din Ucraina și am dat-o la telefon și i-a calmat, după care au dormit tot drumul. I-am adus la noi și urmează să plece în Italia. Am dus și o familie la aeroport, la Otopeni. Este nevoie de ajutor. Dincolo de graniță e prăpăd, stau oamenii la coadă cel puțin 8 ore și mai trebuie să dea și bani ca să treacă. Când ajung dincoace sunt dezorientați, debusolați, îți vine să-i iei pe toți acasă. Unii plâng, nu știu unde să meargă, nu știu ce să facă”.

Acțiuni de ajutoare a refugiaților, prin strângere de fonduri, alimente și produse de igienă, asigurare a transportului și a căzării s-au derulat și se derulează în tot județul Neamț. Există, însă, multe voci care susțin că valul de refugiați amărâți și cu multe nevoi de abia de acum urmează.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.