Mavgo Holding, Moldocor, Danlin XXL și Conest SA au depus oferte pentru proiectele de mobilitate din Piatra-Neamț

0

Pe 23 februarie, ora 15, a fost termenul de depunere a ofertelor pentru contractele pe proiectele de mobilitate. Pentru coridorul Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian a fost depusă o ofertă din partea asocierii Mavgo Holding (leader) și Moldocor. Pentru coridorul Bulevardul 9 mai – strada Dimitrie Leonida există două oferte din partea firmei Danlin XXL și a Asocierii Moldocor (leader) – Mavgo Holding, iar pentru coridorul strada Mihai Viteazu alte două oferte din partea Conest SA și Danlin XXL.

Conform Primăriei Piatra-Neamț, planul de mobilitate urbană al Municipiului Piatra Neamț va urmări realizarea unei strategii de dezvoltare a sistemului de transport urban din municipiu având în vedere următoarele obiective minimale:

  • Asigurarea accesului tuturor cetățenilor către opțiuni de transport care facilitează accesul la destinații și servicii esențiale;
  • Îmbunătățirea siguranței și securității transporturilor;
  • Reducerea poluării sonore și a aerului, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie;
  • Îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului de persoane și bunuri;
  • Creșterea atractivității și calității mediului urban în beneficiul cetățenilor, economiei și societății în general.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Piatra-Neamț a scos la licitație publică lucrările pentru reorganizarea coridoarelor de mobilitate urbană, un proiect în valoare de 90 de milioane de lei – cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani. Proiectul implică modernizarea suprafeței carosabile, construirea și modernizarea trotuarelor, amenajarea de piste de biciclete și de spații verzi și reorganizarea parcărilor.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.