DSP Neamț a primit 950 de cutii cu antivirale pentru tratarea pacienților Covid

0

Ministerul Sănătății a trimis astăzi, 4 februarie, Direcției de Sănătate Publică Neamț 950 de cutii cu Lagevrio (molnupiravir), care au fost distribuite spitalelor din județ. Acest stoc asigură tratamentul a 950 de persoane Covid 19, care au forme ușoare sau moderate de boală.

Molnupiravir este unul dintre  primele medicamente antivirale din lume, dezvoltate special pentru a trata infecția cu virusul SARS-CoV2.

Molnupiravir este un medicament inovativ antiviral oral care, în cazul administrării precoce, în primele cinci zile de boală, la pacienţi cu factori de risc pentru evoluţie severă, reduce semnificativ riscul de agravare a bolii şi de deces. Tratamentul trebuie inițiat cât mai repede posibil după diagnosticul de COVID-19 și nu mai târziu de 5-7 zile de la debutul simptomelor”, a precizat radu Firăstrău, directorul DSP Neamț.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a primit 450 de cutii cu acest antiviral, iar spitalele din Roman și Târgu Neamț câte 250, cu mențiunea că medicamentele se pot redistribui în funcție de necesități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.