Managerul Katimed anunță: ”Un medic cardiolog de la Târgu Mureș va acorda consultații la Piatra-Neamț”

0

Cunoscut inițial datorită laboratorului, unde se recoltează și se prelucrează o gamă largă de analize medicale, pentru depistarea și diagnosticarea unei palete vaste de afecțiuni, Centrul Medical Katimed și-a extins activitatea în timp spre diagnostic, tratament și intervenții chirurgicale. Managerul Daniela Pepene a reușit să încheie parteneriate cu medici recunoscuți ca specialiști de marcă și are noutăți pentru pacienții din Piatra-Neamț și din împrejurimi.

– Contextul pandemic a obligat pacienții cu alte tipuri de afecțiuni să caute alternative pentru diagnostic și tratament, în condițiile în care n-au mai avut acces în spitalele suport Covid. Mulți dintre ei au ales să se adreseze medicilor din Iași, Cluj, Târgu Mureș, lucru care implică nu doar stres, ci și cheltuieli legate de transport și, eventual, cazare. Dumneavoastră ați reușit să aduceți medici specialiști în endocrinologie și oftalmologie la Piatra-Neamț, iar din luna aceasta și un medic cardiolog de la Târgu Mureș.

Din luna februarie, doamna doctor Simona Iuliana Coman, medic primar cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, va avea program de consultații și investigații, o dată pe lună, la Centrul Medical Katimed. Programările se pot face telefonic, la numerele 0730 180 844 și 0724 100 210, iar dintre serviciile medicale oferite evidențiez examinarea ecocardiografică, ecografia carotidiană și ecografia vasculară periferică. Mai mult decât atât, pe lângă diagnostic, tratament și monitorizare, pacienții care necesită spitalizare au posibilitatea de internare în Clinica de cardiologie Târgu Mureș. Este un avantaj pentru ei să nu mai stea pe la uși și să știe că medicul care i-a diagnosticat se va ocupa în continuare cu tratamentul și intervențiile de care au nevoie.

– Centrul Katimed oferă și posibilități de diagnostic și tratament în endocrinologia pediatrică – o specialitate foarte puțin prezentă la Piatra-Neamț.

Endocrinologia pediatrică este extrem de importantă pentru diagnosticarea, tratarea și monitorizarea tulburărilor hormonale care pot afecta sever copiii. Mă refer la statura mică a copilului, care poate fi cauzată de un deficit de hormon de creștere sau de insuficiența hipofizară, la pubertatea precoce, pubertatea întârziată și la tulburările metabolismului fosfocalcic, care pot conduce la osteoporoză juvenilă și rahitism. Toate aceste probleme sunt diagnosticate corect și tratate de domnul doctor Alexandru Florescu – medic primar endocrinolog la Iași, care are program de consultații la Centrul Medical Katimed nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. Domnul doctor are competență în ecografia tiroidiană – o investigație necesară pentru descoperirea modificărilor structurale ale glandei, cele funcționale putând fi diagnosticate prin dozarea hormonilor specifici din sânge. 

– O altă specialitate bine reprezentată la Katimed este oftalmologia. Ce tipuri de servicii și de intervenții medicale se adresează pacienților cu astfel de probleme?

Domnul doctor Constantin Grigoraș, medic specialist la Iași, oferă nu doar consultații, ci și intervenții, de la blefaroplastie până la operații de cataractă. Blefaroplastia este intervenția de la nivelul pleoapelor, prin care se corectează acel exces de piele, apărut în procesul de îmbătrânire sau din cauza conformației, care determină senzația de ochi obosiți și implică un efort la citit, privit la televizor sau lucrul la computer. Cataracta, de asemenea, este o problemă cu care se confruntă foarte mulți pacienți după o anumită vârstă, când constată o slăbire a vederii nu doar la distanță, ci și de aproape. În termeni de specialitate, întreaga gamă de servicii constă în estetica perioculară, blefaroplastie inferioară și superioară, reconstrucția palpebrală, îndepărtarea tumorilor palpebrale și, desigur, operațiile de cataractă.

– Tot în sfera noutăților de la Centrul Medical Katimed se înscriu alte două specialități cu adresabilitate mare: ortopedia și traumatologia. Ce medic se ocupă cu tratarea problemelor de acest tip?

Dr. Dana Petronela Chirilă, un medic specialist, care lucrează și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Este important de știut că doamna doctor practică infiltrațiile la nivelul genunchiului – o modalitate eficientă de a reduce inflamația articulațiilor și, implicit, durerea. Rezultatul infiltrațiilor articulare depinde de tipul substanței injectate, iar efectele acestei tehnici pot dura câteva luni. Dar nu doar pacienții cu probleme la articulațiile genunchiului se pot adresa medicului ortoped de la centrul nostru, ci și cei cu luxații de umăr, rupturi ale mușchilor, fracturi (inclusiv de col femural), coxartroza, bursite, leziuni de menisc, rupturi de ligamente sau leziuni acute sau cronice ale tendonului achilean, deci întreaga patologie din această specialitate.

 

Centrul Medical Katimed Piatra-Neamț oferă următoarele servicii:

 

  • Analize medicale
  • Medicina muncii
  • Cardiologie
  • Recuperare medicală
  • Dermatologie
  • Homeopatie
  • Ecografie
  • Medicină internă
  • Neurologie
  • Testări antigen și PCR

 

Adresa:

Str. Dr. Iacomi nr. 2 bis, în Dispensarul nr.3, Piatra-Neamț

Telefoane:

0233-210.605 / 0730-180.844

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.