Din nou doliu la Teatrul Național: Ioan Onisei a plecat după nobilul său prieten

0

La nici jumătate de an de la dispariția lui Ion Caramitru, Teatrul Național Ion Luca Caragiale din București este, din nou, în doliu. Astăzi, 3 februarie, a plecat din această lume Ioan Onisei, la mai puțin de o lună de când împlinise 68 de ani.

Anunțul trist a fost făcut de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, care a scris despre Ioan Onisei: ”Jurist de profesie a fost un mare susținător al culturii în diversele poziții pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreședintele CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani. A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru”.

Pietrean, absolvent al liceului Petru Rareș, Ioan Onisei a deținut diverse funcții de-a lungul carierei sale, inclusiv cea ce președinte al Consiliului Județean Neamț, secretar general al Asociației președinților consiliilor județene, deputat, secretar de stat în Ministerul Culturii și vicepreședinte al CNA. Din decembrie 2014 a devenit director adjunct al Teatrului Național, iar după moartea lui Ion Caramitru a preluat funcția de director general interimar.

Cred că l-am cunoscut pe Domnul Ion Caramitru. Că m-a onorat cu prietenia sa. Cunoscându-l, cred că am ajuns să înţeleg nobleţea… Cu firescul simplităţii ei. Cum Oamenii Mari pot fi simplu oameni şi cum simplii oameni simpli pot să aibă nobleţea unui om de grandoarea lui Ion Caramitru. Gândindu-mă şi scriind despre Ion Caramitru – acum, când se grăbeşte spre Domnul, în nemurire -, îmi este frică să nu uit pluralul!”, a fost mesajul lui Ioan Onisei la moartea marelui actor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.