Ajutați primarul să nu eșueze pe banii noștri! Sunați la 0758111855 și fiți cetățeni!

0

Multe critici, lacrimi și revolte au fost la tăierea castanilor din Piatra-Neamț. A urmat tăcerea, apoi oamenii s-au uitat cu reticență la ”nuielele” abia plantate, firave și ancorate între doi pari, cu gândul ”oare mai apucăm să stăm la umbra lor”?

La fel de multă lume a criticat desființarea parcului zoologic, mai ales că onor primăria, din dragostea declarată pentru animale, nu a prezentat nimic despre bunăstarea lor ulterioară. Am văzut cu ochii mei frigiderul în care erau ținute alimentele pentru ele și vasele (impecabile) în care se gătea. Cum le este acum acelor animale prin locurile prin care au ajuns? Au scăpat de statutul de ”animale chinuite”?

Pârtia de schi e un ”proiect eșuat”, a zis primarul Carabelea. Știam cu toții de când a fost ”implementat” de Gheorghe Ștefan, care îl considera ”de viitor”. De viitorul alor lui, nu al cetățenilor de rând! Costă să plătești prejudiciul din dosarele penale de edil eficient! Dar te descurci, mai o telegondolă, un stadion, o bordură…Orașul e mic, dar plin de ”oportunități”!

Suntem, astăzi, ca urbe, suma eșecurilor guvernărilor locale anterioare. Pentru care unii dintre foștii edili au plătit, alții nu, alții urmează…din seria ”cum le-a fost norocul”.

Andrei Carabelea e tânăr, cu viziune ”smart”, dar inflexibil, cu limbaj rigid-pretențios, cu atitudine fermă în sensul clasic de ”ochelari de cal”! Din toată lista, tinerețea e primul dezavataj într-un oraș din care tinerii pleacă la studii universitare și nu se mai întoc, așadar Carabelea e criticat de ”părinți” și de ”bunici”, în special. Oameni care nu pricep, uitându-se la leafa sau la pensia lor și apoi la bugetul generos al municipiului, de ce costă 60.000 de euro o stație de autobuz, dar ei își rup picioarele pe trotuare, de ce nu au aceeași reducere la impozit cei care plătesc cash și cei care au avansat spre ”online”, de ce cad podurile, de ce se crapă străzile, de ce nu sunt locuri de parcare, de ce nu se face nimic cu acele ”clasice” construcții abandonate și, mai ales, de ce primarul evită discuția directă cu oamenii. Andrei Carabelea nu mai umblă prin cartiere, nu mai simte pulsul cetățeanului de rând, nu-i mai ascultă nemulțumirile deși pot diferi, esențial, de viziunea lui despre priorități. La țară e altfel. Ușa primarului e mereu deschisă în multe comune din județul Neamț. Și acolo unde este ușa fără paznic, primarul e votat până la al cincilea mandat. Acolo unde primarul ascultă, înțelege și pune preț pe problema cetățeanului, lucrurile funcționează în sensul constructiv, nu spre ”eșec”.

În lipsa deplasărilor primarului pe străzile orașului (oare le-o fi știind pe toate?) Primăria Piatra-Neamț a pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon – 0758111855. Așadar, nu vă mai revoltați pe Facebook! Salvați numărul în agendă și sunați la primărie ori de câte ori vă nemulțumește o decizie sau nu înțelegeți necesitatea vreunui proiect. Nu răspunde primarul, el fiind ocupat și pre(a)ocupat cu binele comunității. Dar ar trebui să răspundă consilierii. Sunați! În cazul parcului zoologic n-a contat opinia multor cetățeni (să vedem ce minune de grădină publică ne așteaptă), dar poate reușiți să faceți un act creștin. Atrăgând atenția, explicând, argumentând, obligându-l pe edil să chibzuiască bugetul orașului, poate îl împiedicați să facă și el pasul dinspre primărie, spre arest. Nu neapărat spre binele lui, că poate nu-l mai iubesc nici cei care l-au votat, ci spre binele nostru. Orice eșec (criticat efervescent pe Facebook după ce s-a produs) ne costă tot pe noi! Amărâții de cetățeni…

Cristina Mircea

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.