Acuzată de conflict de interese, primărița de Crăcăoani se apără: ”Fiul meu nu a fost remunerat”

0
hdr

Agenția Națională de Integritate a constatat că primărița de Crăcăoani, Alexandrina Raclariu, s-a aflat în conflict de interese administrativ, pentru că și-a angajat fiul la primărie. ”În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat Dispoziția privind numirea fiului acesteia în funcția de administrator public al comunei, pe o perioadă de 3 ani (05 ianuarie 2021 – 05 ianuarie 2024), precum și contractul de management aferent. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI, datat 28 decembrie 2021.

Cariera de administrator public a fiului primăriței a încetat brusc, după câteva zile, prin dispoziția mamei sale, care și-a dat seama că a încălcat legea.

În aparatul de specialitate eu aveam oameni care ar fi trebuit să sesizeze că există un conflict de interese. Când mi-am dat seama, am dat dispoziție de încetare a contractului fiului meu. El a lucrat doar două săptămâni și n-a fost remunerat. Până acum n-am fost chemată la ANI și nici nu mi s-a cerut un punct de vedere, dar îmi voi angaja un apărător. Eu sper să nu am de suportat niciun fel de consecințe”, ne-a declarat Alexandrina Raclariu, primărița de Crăcăoani.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.