Trotuarele din Piatra-Neamț: o promisiune de bunăstare pentru medicii ortopezi

0

Responsabilitatea curățării trotuarelor din Piatra-Neamț este împărțită între Publiserv (care se ocupă în principal de zonele trecerilor pentru pietoni, podețe, trepte, pasaje) și reprezentanții instituțiilor publice, agenților economici, asociațiilor de proprietari și cetățenii de rând. Există o hotărâre de consiliu local care stabilește că aceștia sunt obligați să îndepărteze zăpada și gheața ”pentru a permite accesul în siguranță, de pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Zăpada și gheața rezultate prin curățare se depozitează la o distanță de 30 de cm de bordura carosabilului pe trotuar. În imobilele unde funcționează societăți comerciale obligațiile le revin acestora”.

Polițiștii locali ar trebui, la rându-le, să-i sancționeze pe cei care nu se achită de aceste obligații, dar după cum arată mare parte din oraș astăzi, 9 decembrie, probabil că multă lume este în perioada de adaptare la surprinzătoarea venire a iernii.

Noi avem 7 muncitori care curăță treptele și stațiile de autobuz din zona Petrodava până pe Petru Movilă, 6 în zona Dărmănești, 5 la Unic – Altex- Republicii, 2 la Curtea Domnească și 4 pe Privighetorii, dar în Piatra-Neamț sunt 10 hectare de trotuare și noi suntem cu toții 57. Pentru alte zone publice în care sunt probleme există un număr de telefon, al dispecerului nostru (0748213100) la care pot suna cetățenii să facă sesizări”, a declarat Valentin Savin, directorul Publiserv.

Dincolo de responsabilități, costuri, felul în care fiecare înțelege să-și facă treaba, reticențele legate de instituții (în imagini sunt trotuarele din zona Tribunalului Neamț care probabil nu are personal pentru activitatea de deszăpezire), orașul arată ca un patinoar denivelat, dar cu acces liber și cu ”distracție” garantată!

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.