Ministrul Virgil Popescu a anunțat, din nou, redeschiderea minei de la Grințieș

0

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat astăzi, 27 septembrie, din nou, că mina de uraniu de la Tulgheş-Grinţieş va fi redeschisă.

Este extrem de important ca atunci când vorbim despre Sistemul Energetic Naţional să nu lăsăm loc populismului. Din păcate, azi unii colegi deputaţi au fluturat, în Parlament, tema populismului. Adevărul este următorul şi este contrar celor afirmate de cei care încearcă să-şi facă doar imagine. Mina de la Crucea: Această mină nu mai are uraniu, de aceea se închide. Are uraniu mina de la Tulgheş- Grinţieş, mină care a trecut din administrarea Companiei Naţionale a Uraniului în administrarea Nuclearelectrica pentru a asigura circuitul nuclear integrat.

Aşadar, vom deschide mina de uraniu de la Tulgheş-Grinţieş pentru a avea în continuare combustibil nuclear propriu! Mai mult, uzina de la Feldioara este deja într-un contract de achiziţie cu Nuclearelectrica. Astfel, Nuclearelectrica, prin miljocirea CNU, va avea la dispoziţie circuitul nuclear integrat: aşa vom face şi octoxidul şi dioxidul de uraniu şi vom avea combustibil nuclear”, a anunţat oficialul conform G4Media.ro.

Localnicii, care au auzit, în repetate rânduri și mai ales în timpul campaniilor electorale, promisiuni despre redeschiderea minei sunt sceptici că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții lor. Mai ales că galeriile sunt prăbușite și sunt necesare investiții substanțiale pentru reluarea exploatării.

Sursa foto Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.