S-a mărit groapa din drumul spre Durău, conducta de apă ”stă” la soare

4

Drumul care duce spre singura stațiune montană din județul Neamț, Durău, are o capcană periculoasă pentru trafic. ”Mâncat” de pârâul Schit (umflat după ploile din această vară), malul s-a surpat și a căscat o groapă în carosabil, care afectează aproape două treimi din lățimea unei benzi de mers. La mică distanță de groapa, semnalizată de altfel și delimitată cu bandă reflectorizantă, se mai ”naște” una, care poate deveni mai mult decât ceea ce este acum, dacă nu se intervine imediat. Și, deocamdată, Consiliul Județean Neamț, în administrarea căruia se află DJ 155 F, n-a intervenit. Deși nu doar siguranța traficului este în pericol (sunt șanse reale ca un șofer să nu vadă din timp groapa la vreme de noapte și în condiții de ceață, de exemplu), ci și alimentarea cu apă a comunei. Conducta a rămas dezvelită, deocamdată în mângâierea blândă a soarelui de toamnă, care permite furnizarea apei la o temperatură mai ridicată ca de obicei. Dar…vine iarna!

E o alunecare de teren acolo, care a angrenat și conducta de apă, așteptăm să vedem ce bani se vor acorda pe calamități. Porțiunea de drum județean este prinsă în procesul verbal de calamitate. Alunecarea de teren e pornită de anul trecut, dar malul s-a surpat anul acesta în urma viiturilor. Problema a fost anunțată de la început la Consiliul Județean și sperăm să se rezolve. Păcat că drumul e reabilitat, e frumos și sunt câteva porțiuni care se duc. Noi o să facem demersuri pentru acoperirea conductei, pentru prevenirea înghețului, dar mai mult de atât nu putem face, drumul nu e al nostru”, a declarat Dumitru Coroamă, primarul comunei Ceahlău.

La viteza cu care se mișcă lucrurile, groapa din Ceahlău, de pe marginea căreia se vede fluturând un tricolor înălțat pe un catarg, confirmă o mentalitate instituțională care devine tradiție: las-o mă că merge așa, ne-am obișnuit cu ea!

Cristina Mircea

 

4 COMENTARII

 1. Soluția: cei din amonte de groapă vor ieși din comună pe axial (cât mai e deschis), ceilalți, pe la Poiana Largului.
  Turiștii, la fel. Cât mai e axialul deschis, pe axial! Ce dacă traseul de la Iași e prin Tg. Neamț? Prin Piatra Neamț, tată, că-i oraș stațiune turistică! E drept că drumu-i mai lung și cu peripeții (sunt niște poduri pe traseu care stau să cadă), dar ce nu face turistu ca să ajungă la Durău?
  Numai de ambulanță să nu fie nevoie!
  Sau de specialiști care trebuie să tranchilizeze urși rătăciți prin gospodării.
  sau…
  Ferească Dumnezeu!

 2. De ce nu se spune adevarul?! De când este groapa? Cum era acum doi ani? Și nu sa făcut nimic iar cu inundația din aceasta vara sa mărit! Dar pe domnul primar nu la deranjat niciodată in trafic! Pacat!

 3. Pentru cei cu gura mare care tot țin morțiș că e de vina CJ…… drumul este de multă vreme in starea deplorabilă , nu se vrea a fi luate măsuri, iar cel mai probabil in istoria jud. Neamt cei care fac atentat la viața pietonilor și circulația rutieră vor fi acționați in instanță…… Și la ce articole se încadrează faptele sunt curios cine o să îi scoată basma curată…. Apropo poze de genul au ajuns si la capitală (foto sunt facute de personaje grele care au venit in zonă si au mai aplecat urechea si la oameni din ăștia mai prostuți cum cred unii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.