Judecătoria Târgu Neamț a exonerat Kaufland de amenda de 30.000 de lei de la Garda de Mediu

1

La începutul acestui an. Kaufland România deschidea, pe repede înainte, 3 magazine în Târgu Neamț, Piatra-Neamț și Roman, toate în aceleași condiții – fără autorizațiile necesare. Instituțiile statului s-au dus în control, au constatat și au sancționat. Primul care a obținut documentele necesare funcționării legale a fost magazinul din Roman. Celelalte două au contestat în instanță amenzile primite. Și, pe spețe aparent similare, hotărârile instanțelor sunt diametral opuse, spre completa bulversare a omului care încă mai crede în ideea de justiție.

Judecătoria Piatra-Neamț a respins atât plângerea formulată împotriva contravenției aplicate de Poliția locală, cât și a celei aplicate de Garda de Mediu (mult mai substanțială): ”Respinge ca neîntemeiată acțiunea având ca obiect „plângere contravențională„ formulată de petenta Kaufland România S.C.S., în contradictoriu cu intimata Garda Națională de Mediu–Comisariatul Județean Neamț. Menține ca fiind temeinic și legal procesul-verbal de contravenție seria GNM nr.07482/01.02.2021 întocmit de intimata Garda Națională de Mediu–Comisariatul Județean Neamț. Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare”.
Judecătoria Târgu Neamț a apreciat drept permisivă fapta de a funcționa fără autorizație de mediu și a decis: ”Admite plângerea contravențională formulată de reclamantul Kaufland Romania SCS, împotriva procesului-verbal de contravenție seria GNM nr. 07480 încheiat la data de 01.02.2021, în contradictoriu cu pârâtul Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, prin Comisariatul Județean Neamț. Anulează procesul verbal seria GNM nr. 07480 întocmit la data de 01.02.2021 de agent constatator din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General – Comisariatul Judeţean Neamţ. Exonerează petentul de la plata amenzii în cuantum de 30.000 lei aplicată prin procesul verbal seria GNM nr. 07480 din data de 01.02.2021. Cu drept de apel la Tribunalul Neamț în termen de 30 zile de la comunicare”.
Garda de Mediu a atacat hotărârea și dosarul a ajuns la Tribunalul Neamț, unde urmează să primească termen și, la capătul procesului, o hotărâre definitivă, poate diferită de cea de la Târgu Neamț.
În ziua de 1 februarie 2021, Garda de Mediu a aplicat sancțiuni de 150.000 de lei celor 3 magazine și a dispus sistarea activității până la intrarea în legalitate. Kaufland nu a închis nicăieri porțile pentru că s-a mișcat repede, a rezolvat la Roman, și a contestat celelalte două sancțiuni, lucru care a condus la suspendarea măsurilor dispuse de comisari. Și între timp a obținut exonerarea de la plata amenzii de 30.000 de lei. Chestiune care, evident, nu are absolut nicio legătură cu renumele firmei.
Cristina Mircea

 

1 COMENTARIU

  1. Distrugeti totul, pacat, nu am cuvinte!!!
    In tara noastra, se poate vivere???
    Birocratia e HOTI!!!!!
    Toti vor plati, sanatate, Fericire,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.