”Război” în sistem: fost șef al DGA Neamț amendat la dublu de polițiști

3

Fost lucrător în cadrul Direcției Generale Anticorupție și împuternicit pentru 3 luni pe funcția de șef al DGA Neamț, Eliazăr Cioinegel s-a pensionat în decembrie anul trecut, cu planuri mari de viitor, după cum a scris pe contul lui de Facebook: ”O nouă etapă din viață pe care o privesc cu optimism! Mă voi dedica unor activități caritabile, acțiunii de investigații jurnalistice, muzica, turism și publicarea unor volume de cărți despre etapele vieții (așa cum spuneam de multe ori, eu am trăit și făcut cât alți în trei vieți și am avut o carieră de invidiat). Dumnezeu mi-a călăuzit calea!”.

Ulterior, planurile au suferit modificări, odată cu orientarea fostului ofițer spre un domeniu mai facil decât investigațiile jurnalistice și ”publicarea unor volume de cărți”: ”Din convingere și simț patriotic, am acceptat marea provocare de a fi desemnat Președinte al Partidului România Mare – Filiala jud. Neamț. Această calitate mă onorează și îmi asum responsabilitatea înființării organizațiilor județene. Totodată fiind și vicepreședinte al BPN – PRM, voi acorda sprijin și îndrumare pentru înființarea organizațiilor din mai multe județe. PRM se reformează cu oameni ce au spirit patriotic, fără interese de grup sau personale. Mai presus de toate va fi interesul națiunii!”.

Dincolo de toate declarațiile ambalate în patriotism, respect și responsabilitate, săptămâna trecută, în timp ce se afla în trafic, probabil ”necălăuzit” corespunzător, Eliazăr Cionegel a călcat linia dublă continuă și a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliție rutieră. Amenda l-a înfuriat atât de mult încât a răscolit tot respectul latent din el pentru polițiștii încă purtători de uniformă, pe care i-a apostrofat și i-a atenționat cu ”dezvăluiri” capabile a-i caza în locuri lipsite de lumină naturală și de cubajul minim de aer necesar pe cap de ”locuitor”. Așa stând lucrurile, polițiștii l-au mai amendat o dată pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, spre binecuvântata și îndelungata lor pomenire.

Persoana în cauză a fost sancționată conform prevederilor HG 1391 din 2006, cu amendă de 1305 lei și, la aceeași dată, cu 1000 de lei, conform Legii 61/1991, pentru proferarea de injurii la adresa polițiștilor”, a precizat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Acum ar fi util ca, din proaspăta lui calitate de președinte de partid sau din mai vechea lui calitate de fost lucrător în sistemul MAI, Eliazăr Cioinegel să explice noțiunea de ”interes personal”. Că în privința respectului față de siguranța traficului rutier și față de autoritatea polițiștilor, nu există dubii.

Cristina Mircea

3 COMENTARII

  1. L-am cunoscut pe Ciomagel. Un individ josnic,de foarte proasta calitate. Arogant fata de cei slabi si umil in fata sefilor. Un adevarat Dinu Paturica al zilelor noastre.Era responsabil de indrumarea tinerilor din liceul STEFAN CEL MARE din Tg.Neamt. El insusi avea o gagicuta minora. De unde stiu asta? Chiar de la el. Sau poate doar s-o fi laudat?? N-as crede. Pentru astia statul roman imprumuta bani si le plateste pensii speciale. Iar noi vom plati taxe din ce in ce mai mari pentru a plati datoriile.

    • Siii..?..e tanar pensinar cu inca 20 ani de viata linistita si prostii trag pana la 65 cu 10 ore pe zi rupand 300 eur lunar pe mancare si taxe….Tara de cacat..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.