Rareșiștii care au obținut premiul I la concursul NASA, premiați la Palatul Parlamentului

0

Inteligența, munca și dedicarea celor două echipe ale Colegiului Petru Rareș, care s-au clasat pe locul I la ambele categorii ale National Space Society Space Settlement Contest 2024 au fost răsplătite în această seară (24 aprilie) la Gala ”Nu există nu se poate!”, ceremonie de elită, care a avut loc la Palatul Parlamentului. Au primit trofeul elevii Andrei Denciu (reprezentant al echipei Anebris) și Costin Păstrăv (reprezentant al echipei Spes Nova), care au fost însoțiți de profesorul Grigoruță Oniciuc, directorul colegiului.

Gala – un eveniment grandios, organizat de Andreea Marin – a reunit 150 de personalități din artă, educație, media, științe, sport de performanță, mediul de afaceri,  mediul diplomatic și ONG! A fost o recunoaștere a meritelor învingătorilor, ale acelor oameni pentru care ”Nu există nu se poate!”.

Pentru rareșiști și pentru ilustrul lor profesor, trofeul este cu atât mai prețios cu cât le-a fost acordat pe aceeași scenă pe care au urcat adevărate repere ale României. Performanța lor notabilă, o continuare a premiilor I obținute în 2022 și 2023 – la competiția NASA au candidat în acest an 29.000 de elevi din 28 de țări ale lumii, cu mai mult de 5200 de lucrări – merita o astfel de distincție!

Felicitări echipei Anebris (formată din Apalaghiei Ioan, Atomulesei Tudor-Gabriel, Bodron Dimitrie-Hrisostom, Denciu Andrei-Cristian, Dumitrescu Maria-Nicole, Mărunțelu Alexia, Niță Călin-Mihai, Nuțu Bianca-Elena, Sandu Ilinca), coordonată de prof. Grigoruță Oniciuc, și echipei Spes Nova (formată din Crihan David, Abaloaiei Crina Georgiana, Agafitei Ecaterina-Ioana, Ciubotaru Laura-Maria, Ciubotaru Radu-Mihai, Custura Elena-Sofia, Ghioc Elena-Cristina, Lupu Karina-Maria, Păstrav Andrei-Costin, Savin Tudor-Alexandru, Vaida Flaviu-Victor), coordonată de prof. Oniciuc Grigoruță și prof. Alexandru Iacob. La sfârșitul lunii mai, vor fi premiați cu toții în cadrul festivității care va avea loc la Los Angeles. Recunoașterea performanței lor excepționale acasă este o confirmare onorantă. Și meritată!

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.