Percheziție acasă la fostul director DRUPO, Ionel Ana

0

Locuința fostului director al DRUPO (actual consilier al noii directoare) a fost percheziționată astăzi, 2 aprilie, de polițiști, într-o anchetă care vizează lungul drum al balastului și al banilor care ajung în diverse buzunare, în timp ce angajații nu-și primesc salariile de aproape două luni.

Polițiștii au descins atât la sediul DRUPO, la stația de la Girov, la fosta curte a societății de la Tupilați și au percheziționat nu doar casa fostului director, ci și pe cea a șefului de stație de la Girov. Din câte au aflat angajații societății, cercetările vizează atât drumurile din Cândești – unde s-au folosit cantități mari de piatră concasată în documente și cu totul altele în teren, precum și exploatarea a aproximativ 10.000 de tone de balast din fosta curte a DRUPO de la Tupilați. Balastul a fost transportat la stația de la Girov, iar după ce-a fost sortat a ajuns la punctul de lucru de la Roman și de acolo la o firmă din Harghita, controlată de un cunoscut om de afaceri din județul Neamț. Dacă ancheta va fi extinsă ar trebui să ajungă la persoane din Consiliul Județean – instituția în subordinea căreia se află DRUPO.

Până atunci, Poliția Neamț vorbește despre prezumția de nevinovăție: ”La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, la sediiile și punctele de lucru ale unei persoane juridice și la domiciliul a 2 persoane fizice, într-un dosar în care se efectuează  cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare.

Perchezițiile au vizat identificarea și ridicarea de mijloace de probă, precum și stabilirea stocurilor de agregate minerale existente la 2 puncte de lucru ale societății vizate. Prejudiciu estimat în cauză este de 845.000 lei. Polițiștii continua cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.