Două noi autospeciale de intervenție pentru Salvamont Neamț

0

Serviciul Salvamont Neamț are de astăzi, 12 ianuarie, două noi autospeciale de intervenție în zona montană greu accesibilă. Salvatorii montani nemțeni și colegii lor din țară au fost chemați la București, la Romexpo, unde li s-au predat autospecialele în prezența ministrului Cătălin Predoiu și a șefului DSU Raed Arafat.

”Achiziționarea  a peste 50 de autospeciale s-a făcut printr-un proiect al Ministerului Afacerilor Interne, având drept obiectiv – dezvoltarea și consolidarea capacității de răspuns la dezastre și la evenimente HILP (High Impact Low Probability). 15 autospeciale merg la Jandarmerie, iar restul sunt repartizate serviciilor salvamont din țară”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

”În ultimii 9 ani de zile, Ministerul Afacerilor Interne a investit în dotarea cu logistică a trupelor sale, nu numai a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ci și a celorlalte arme, peste un miliard de euro. La aceasta se adaugă peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, strict pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Această investiție necesită un efort: de organizare, de planificare, de desfășurare, de proceduri de achiziții uneori complicate, care duse la bun sfârșit, înseamnă iată, la modul concret, mijloace tehnice puse la dispoziția colegilor noștri.

Aş vrea, de asemenea, să subliniez că, în anul trecut, Departamentul pentru Situații de Urgență a absorbit 100% fondurile europene care erau programate în bugetul acestui departament din surse externe. Probabil sunt și alte instituții care au realizat această performanță, nu știu, poate Ministerul de Finanțe știe, dar pot să vă spun că acesta este un exemplu instituțional. Şi de aceea toți cei care contribuie la un astfel de rezultat, de la referenți, personal administrativ, financiar, tehnic, evident, colegii din teren și conducerea Departamentului și a ministerului, mă refer la secretarii de stat, merită felicitări”, a precizat ministrul Cătălin Predoiu.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.