Șeful ISU Neamț – avansat la gradul de general de brigadă

0

Prin decret prezidențial, colonelul Mihai-Ciprian Mitrea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț a fost avansat astăzi, 29 noiembrie, la gradul de general de brigadă cu o stea. În toată țara au mai fost avansați la acest grad inspectorul șef de la Timiș și un colonel din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este un sentiment de împlinire profesională pentru că, deși au trecut 28 de ani de când am purtat vipușcă în liceul militar, nu m-am gândit că voi ajunge la acest grad, pentru că îl apreciam eu ca fiind puțin probabil  de  a se materializa. Faptul că am ajuns în acest punct reprezintă o onoare și sentimentul este de împlinire. E o senzație plăcută, e prima dată când încerc să o verbalizez. Dacă adaug cei 4 ani de liceu militar – care era serios în perioada 1991-1995 – am 32 de ani de carieră”, a declarat generalul Mihai Ciprian Mitrea.

După liceul militar, proaspătul absolvent de atunci a urmat facultatea de pompieri și a avansat în carieră, pas cu pas, până la funcția de inspector șef pe care a deținut-o, pentru o perioadă, și la Vaslui. La Neamț, însă, a avut parte de toate provocările din 2020 până acum, inclusiv pandemia și gestionarea problemei refugiaților din Ucraina. Pentru că rezultatele obținute au fost excelente, de Ziua Națională, Mihai-Ciprian Mitrea a primit această recompensă a avansării.

Chiar dacă acordarea gradului este o chestiune individuală, cu siguranță echipa are un merit important și cred că este semnificativ că această echipă reușește să facă al doilea general la ISU Neamț. N-are cum să fie o stea pe cer și ceilalți să fie în întuneric. Cu siguranță toți colegii au o contribuție la acest grad”, a precizat generalul Mihai-Ciprian Mitrea.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.