Prefectul și primarul au premiat împreună câștigătorii Cupei României la dans sportiv

0

Festivalul național de dans sportiv (Romanian Dance Festival&Cupa României)  un eveniment grandios, definit prin eleganță și înaltă ținută, s-a încheiat, în această seară (9 octombrie) cu festivitatea de premiere. Și dacă la ceremonia de deschidere momentul emoționant a fost intonarea imnului de un cor de copiii senzaționali, îmbrăcați în costume naționale, fetivitatea de premiere a fost un amalgam de aplauze, bucurie, trofee, medalii, diplome, flori și jucării de pluș.

Competitori politici înverșunați în multe ocazii, prefectul Adrian Niță și primarul Andrei Carabelea au colaborat excelent și, secondați de organizatorul festivalului Andrei Șcrab, au oferit premiile talentaților și merituoșilor dansatori.

Pe Andrei Carabelea l-am întrebat, într-o pauză ce-i place la festival. A răspuns imediat și a făcut o glumă reușită: ”Sincer, îmi place energia evenimentului și e fenomenal că evenimentele de genul acesta atrag atâta public. Uitați-vă și dumneavoastră cât de plină este parcarea de la Sala Polivalentă, de 3 zile. Piatra-Neamț devine, cu acest prilej, capitala națională a dansului sportiv ceea ce este fenomenal și nu este prima dată când se întâmplă asta, iar președintele Federației Române de Dans Sportiv mi-a spus că, probabil, pentru mulți ani de acum încolo acest eveniment va fi la Piatra-Neamț. Deja s-a format o energie, iar publicul, și oamenii din țară asociază Piatra-Neamț cu campionatul național. Ce-mi place la dansul sportiv este că arată flexibilitate, dinamism, energie, sincronizare, îți sugerează ideea echipei perfecte, lucruri către care aspir și eu ca primar și vreau să formez o echipă la fel de flexibilă, de dinamică, de energică. Nu e o glumă chiar mi-am făcut o listă cu persoane din primărie care au nevoie de mai multă flexibilitate, de mai multă sincronizare și aș vrea să ies și eu la cursuri de dans sportiv”.

Dacă primarul a fost pentru prima dată la festival, prefectul este la a doua participare, așa că poate face comparații: ”A fost un eveniment deosebit și trebuie menționat faptul că organizatorii au depășit ștacheta pe care deja o ridicaseră foarte sus la ediția precedentă. E o sărbătoare a frumosului și a dansului, iar Piatra-Neamț e din nou capitala dansului sportiv și ne bucurăm că sepoate organiza un astfel de eveniment. Cred că toată lumea a fost încântată de exuberanța, inocența, pasiunea și determinarea pe care le transmit sportivii. Sunt uimitori și reușesc să evolueze atât de frumos încât pot fi o motivație și pentru cei care nu fac suficientă mișcare. În concluzie, am asistat la un eveniment de excepție, pentru care merită lăudate și administrația locală, și administrația județeană. E important că suntem pe harta națională a dansului sportiv și că putem ajunge pe cea internațională”.

Cristina Mircea

N.R. Filmări de la festival sunt disponibile pe pagina Federației Române de Dans Sportiv – aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.