Primarul cere votul consilierilor pentru a cumpăra stația de plecare a telegondolei

1

Săptămâna viitoare, în ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra-Neamț, va fi supus votului proiectul de hotărâre inițiat de primarul Andrei Carabelea, pentru cumpărarea stației de plecare a telegondolei de către Primăria Piatra-Neamț.

Vânzarea stației de plecare a telegondolei de către societatea Perla Invest SRL este singura șansă de a evita falimentul și implicit de a salva telegondola și Baza Hipică. Dacă se ajunge la falimentul Perla Invest, este iminentă disponibilizarea a 26 de salariați, închiderea telegondolei și vânzarea instalației, vânzarea Bazei Hipice și a celorlalte clădiri și terenuri aflate în proprietatea societății.

Primăria Piatra-Neamț a plătit în ultimii 15 ani datorii ale Perla Invest în sumă de aproape 45 de milioane de lei, iar acum, la final, există un risc major de a pierde nu doar stația de plecare a telegondolei, ci și restul activelor deținute de Perla Invest, bunuri cu importanță turistică semnificativă pentru Piatra-Neamț: instalațiile de telegondolă și telescaun, stația de sosire a telegondolei sau Baza Hipică. Aprobarea proiectului de achiziție a stației de plecare a telegondolei este singura soluție prin care ne putem asigura că păstrăm simboluri ale identității orașului nostru.

Primarul Andrei Carabelea: Imaginați-vă cum ar fi dacă orașul nostru ar rămâne dintr-odată fără telegondolă, fără Baza Hipică, fără instalația de telescaun sau fără tot ce avem astăzi pe vârful Cozla. Pe oricine am întreba, telegondola face parte din identitatea orașului. La fel și Baza Hipică și tot ce avem pe vârful Cozla. Depinde de votul consilierilor locali să păstrăm elementele care fac parte din identitatea orașului. Nu este vorba despre un proiect al primarului Andrei Carabelea sau al majorității actuale din Consiliul Local, ci este proiectul orașului. Salvăm Baza Hipică, salvăm telegondola, telescaunul și tot ce avem pe Cozla. Și nu numai că le salvăm, ci după atâția ani în care am plătit pentru a le avea, generăm venituri. Am început investițiile necesare pentru a pune în valoare muntele Cozla și a crește atractivitatea turistică a acestui obiectiv. E ca și când ai plătit 29 de ani și 11 luni rata pentru casă și în ultima lună nu mai dovedești. Eu nu-mi doresc ca nimic din identitatea orașului să se piardă, iar totul depinde de votul consilierilor locali săptămâna viitoare. Consilierii locali PNL, USR, Pro-România și Ciprian Enache susțin salvarea telegondolei și a Bazei Hipice, însă voturile lor nu sunt suficiente. Solicit consilierilor PSD și PMP să nu dea un vot contra primarului, ci să dea un vot pentru oraș. Și îi îndemn pe toți pietrenii să le ceară același lucru”.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. DAR SA FURAȚI DREPTURILE DE MOȘTENIRE CU ACTE ÎN REGULA EXPERTIZA FĂCUTĂ DE PRRIMARIE CADASTRU CU CASA PE DRAGOȘ VODĂ NR. 70 CASA BUNICI, 68 A BAROI PE CARE ATI DAT TITLURI DE PROPRIETATE INCALCIND LEGEA UNIVERSALA,, DREPTUL LA MOȘTENIRE,, ȘI A LEGI 18/1991 ȘI O FACEȚI PE NIMIC NU ȘTIU NIMIC NU FAC? AVEȚI TIMP ȘI BANI? TOT CU FURATUL VA PLACE NU?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.