Un pompier i-a primit în casa sa pe vecinii rămași fără acoperiș după un incendiu

0

Ciprian Manoliu, pompier și paramedic, a demonstrat că,mai întâi de toate este om. Azi noapte, pe la ora 2, casa vecinilor lui de pe strada Terasei, din Piatra-Neamț, a luat foc. El a văzut flăcările la acoperiș și a sunat imediat la dispecerat să-și anunțe colegii.

Din interiorul locuinței, Ciprian a evacuat doi adulți și trei minori. Imediat au sosit forțele de intervenție care au intervenit pentru limitarea propagării incendiului. Proprietara, o femeie de 33 de ani, însărcinată în luna a opta, a suferit un atac de panică și ușoare intoxicații cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra Neamț. Forțele și mijloacele de intervenție alocate la locul evenimentului au acționat pentru lichidarea incendiului, care a produs importante pagube materiale și ar fi putut provoca și pierderi de vieți omenești.

De dimineață, Ciprian și alți vecini inimoși au început să lucreze pentru îndepărtarea urmelor dezastrului provocat de incendiu. Mai mult de atât, fără să stea pe gânduri, colegul nostru a primit în casa sa membrii familiei afectate.

Astfel de colegi fac cinste armei  pe care o slujesc și încă o dată  ni se confirmă că pompierii și-au ales meseria cu sufletul”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Incendiul a afectat acoperișul și mansarda casei, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunurile din camerele de la mansardă și dintr-o cameră de la parter, documente și un autoturism (parcat într-un garaj de lângă casă) de la care a pornit incendiul (scurtcircuit). Flăcările au afectat și acoperișul unei case vecine, pe o suprafață de 100 mp.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.