Consiliul Județean finanțează cu 185.000 de lei două festivaluri

0

Romanian Dance Festival și Cupa României – două evenimente care vor avea loc în perioada 8-9 octombrie la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, vor fi finanțate de Consiliul Județean Neamț cu 100.000 de lei, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilieri, în ședința din 26 septembrie. Conform acordului de asociere, CJ Neamț se obligă să finanțeze evenimentul, iar Federația Română de Dans Sportiv se obligă să cheltuiască banii ”exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a acțiunii” (închiriere spații și aparatură, fond de premiere, servicii,tipărituri etc).

Asocierea are ca obiectiv principal promovarea valorii artistice a dansului sportiv și a performanței sportive în rândul copiilor, tinerilor și adulților cu aptitudini deosebite pentru acest sport, prin organizarea de competiții naționale și internaționale. Prin intermediul acestor competiții cu un impact mediatic ridicat, se vor reuni sub cupola Sălii Polivalente un număr mare de sportivi din peste 50 de cluburi membre ale FRDS din țară: București, Brașov, Timișoara, Galați, Bacău, Suceava, Iași, Constanța, Satu Mare, Baia Mare, Ploiești, Pitești etc., antrenori, instructori, arbitri din țară și străinătate, reprezintă o oportunitate pentru promovarea și cunoașterea patrimoniului cultural și a atracțiilor turistice din ținutul Neamțului, la nivel național și internațional”, se arată în referatul de aprobare.

Al doilea eveniment, programat pentru 21-23 octombrie, este ”Târgul Produs în Neamț”, ediția a II-a, pentru organizarea căruia Consiliul Județean contribuie cu 85.000 de lei.

Creșterea vizibilității turistice a județului Neamț constituie o prioritate strategică pentru UAT Județul Neamț. Organizarea evenimentelor de rang turistic, care să trezească interesul unui procent relevant de participanți din afara destinației, să aibă un prestigiu acumulat în timp și să fie concepute în jurul unor elemente de unicitate, diferențiere sau autenticitate, cu angrenarea unui număr mare de participanți și organizatori, este una dintre cele mai importante modalități de susținere a patrimoniului cultural local și județean și de promovare a specificului zonei”, se arată în referatul de aprobare.

Târgul va avea loc pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț, iar vizitatorii vor putea alege lactate, brânzeturi, preparate din carne, produse apicole, dulcețuri, gemuri, băuturi, sucuri și siropuri naturale din oferta celor 25-30 de expozanți.

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.