Costurile deszăpezirii a 324 de străzi din Piatra Neamț: un milion de euro, fără TVA

0

Primăria Piatra-Neamț se pregătește de iarnă, sens în care consilierii locali au de votat, în ședința de pe 22 septembrie, ”aprobarea documentației pentru delegarea gestiunii activității de curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau de îngheț – parte componentă a serviciului de salubrizare în municipiul Piatra Neamț”.

Lista străzilor pe care se va executa curățarea mecanizată a zăpezii și a gheții cuprinde 324 de artere, cu o suprafață a carosabilului de 1.065.533 mp, iar operațiunile vor fi consemnate într-un ”Jurnal de activitate pe timp de iarnă”. Contractul se încheie pentru perioada 15 noiembrie 2022-15 aprilie 2023. Valoarea estimativă a contractului este de peste 5 milioane de lei, fără TVA.

Marius Ghineț, directorul societății Publiserv, care se pregătește să participe la licitație, a precizat că, dincolo de valoarea estimativă a contractului, primăria plătește strict operațiunile efectuate: ”Anul trecut contractul a fost de 3,5 milioane de lei și efectiv s-au consumat 2 milioane și ceva. Valoarea contractului este una, deconturile sunt altceva. Utilajele au GPS pe ele și primăria decontează în baza verificărilor”.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.