Mașinile parcate neregulamentar în Piatra-Neamț, ridicate la tarife mai mari ca în București

0

Ridicare- 350 lei; Transport – 200 lei; Depozitare pentru autovehiculele ridicate – 50 lei/zi. Acestea sunt tarifele stabilite de Primăria Piatra-Neamț în regulamentul aflat în dezbatere publică pe site-ul instituției. Spre comparație, Primăria Sectorului 1 București percepe un tarif de ridicare de 200 de lei (270 de lei doar pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone), un tarif de transport de 150 de lei (respectiv 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone și un tarif de depozitare de 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Conform regulamentului (care poate fi citit aici) vor fi ridicate din Piatra-Neamț autovehiculele staţionate neregulamentar, staţionate pe domeniul public în alte locuri decât drumul public, cele care ocupă abuziv sau blochează accesul în locurile de parcare amenajate, cele parcate pe locurile rezervate persoanelor cu handicap şi cele fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului sau al municipalității.

Regulamentul de la Piatra-Neamț are prevederi care nu există în alte orașe și anume: ”Dacă proprietarul sau deţinătorul vehiculului se prezintă la locul ridicării, înainte de ridicarea lui pe autospecială, vehiculul nu va mai fi transportat în locul special amenajat, însă va trebui să achite jumătate din tariful de ridicare către operatorul autorizat cu desfăşurarea acestor activitaţi, precum şi, daca este cazul, celelalte cheltuieli care sunt în sarcina sa până la momentul constatării staţionării neregulamentare (de exemplu: taxă parcare cu plată, taxă blocare- deblocare). Dacă proprietarul sau deţinătorul vehiculului se prezintă la locul ridicării după ridicarea pe autospecială, dar înainte de plecarea acesteia, vehiculul ridicat nu va mai fi transportat în locul special amenajat, la cererea expresă a deţinatorului, dar acesta din urma va trebui să achite taxa de ridicare integral către personalul autorizat cu desfaşurarea acestor activitaţi, precum şi, daca este cazul, celelalte cheltuieli care sunt în sarcina sa pâna la momentul constatării staţionarii neregulamentare conform tarifelor aprobate în H.C.L”.

Mașinile ridicate vor fi depozitate într-un spațiu amenajat pe strada Strămutaţi, Anexa Vânători, Depozit de Deşeuri, Echipamente Electrice şi Electronice Piatra Neamţ (D.E.E.E.) și dacă nu vor fi ridicate în termen de 6 luni, vor fi considerate abandonate.

Regulamentul se află în dezbatere publică din ziua de 3 august și, dacă va rămâne în această forma și va fi votat în Consiliul Local (există deja și proiectul  de hotărâre pe site-ul primăriei) va intra în vigoare.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.