Explozie puternică la parterul unui bloc: au ”zburat” ușile de la etajul III

1

O fisură în țeava care alimenta aragazul sau un ochi lăsat deschis – acestea sunt ipotezele luate în calcul pentru a stabili cauzele unei explozii care a afectat un bloc de pe Aleea Tiparului din Piatra-Neamț. Cert este că în această dimineață (28 iulie), un bătrân – locatarul unei garsoniere de la parter, a vrut să aprindă aragazul. Suflul exploziei a afectat mai multe apartamente din bloc, inclusiv unele de la etajul III.

Explozia, care a zguduit imobilul, s-a petrecut cu câteva minute înainte de ora 8. Bătrânul, care are 82 de ani, a aprins un chibrit, în condițiile în care se acumulase gaz în bucătăria garsonierei.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț (două autospeciale de stingere, o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD), SAJ, IPJ, IJJ și Delgaz Grid. Într-o garsoniera de la parterul unui bloc a avut loc o explozie la o țeavă de gaz,  neurmată de incendiu. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 82 de ani. Acesta a fost evacuat de pompieri și predat unui echipaj de la SAJ, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamț. Pompierii au evacuat dintr-un apartament de la etajul al treilea o femeie cu atac de panică. Femeia de 67 de ani a fost asistată de membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital. Aproximativ 20 de persoane s-au autoevacuat din bloc până la sosirea forțelor de intervenție”, a precizat lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Bătrânul a suferit arsuri, atât la nivelul capului, cât și al membrelor superioare. Explozia a distrus garsoniera, a afectat 10 apartamente și urmează ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să evalueze structura de rezistență a blocului.

Cristina Mircea

 

1 COMENTARIU

  1. Isu nu face campanii realiste in aceasta privință si nu are profesioniști la inspecție, multi civili fără nicio zi de școală pt pompieri care se cred mari zmei, parașutați cu un liceu in functii importante. Toate apartamentele ar trebui sa aiba obligatoriu prin lege detector de gaze daca foloseste gazul,nu doar la centrală, ca doar nu doar centrala poate pierde gaz…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.