Cu o zi înainte de Kult Fest, se închide puntea de la ștrand

0

Începând de mâine, 29 iulie, puntea pietonală de la ștrand va fi închisă, din dispoziția primarului Andrei Carabelea. Decizia se aplică exact cu o zi înainte de desfășurarea festivalului Kult Fest, care va avea loc în Baza Hipică, în perioada 30-31 iulie, manifestare promovată inclusiv pe pagina oficială de facebook a primăriei: ”Un super festival te așteaptă weekend-ul acesta, la Baza Hipică din Piatra-Neamț. Concerte, spectacole, activități pentru copii, plimbări cu balonul cu aer cald și alte surprize sunt pregătite pentru 30 și 31 iulie”.

Se prea poate ca tocmai prezumtiva aglomerație din zonă să fi determinat decizia anunțată de primar: ”Din păcate, este inevitabilă închiderea circulației pe puntea pietonală de la Ștrandul Municipal. Am făcut tot ce a ținut de noi pentru a evita această măsură până la începerea lucrărilor de reabilitare, însă ea este necesară pentru siguranța cetățenilor. Astfel, de mâine, 29 iulie, puntea pietonală care asigură accesul în Ștrandul Municipal va fi închisă. În acest sens am emis Dispoziția primarului nr. 1823 din 28.07.2022.

Întrucât de la începutul sezonului traficul pe această punte s-a mărit considerabil, au crescut riscurile de deteriorare a elementelor de rezistență ce urmează să fie consolidate, motiv pentru care, pentru a nu pune în pericol siguranța celor care aleg să traverseze puntea, suntem nevoiți să luăm această măsură. Procedura de achiziție a lucrărilor de reparații capitale, care presupun înlocuirea tuturor elementelor de siguranță, respectiv cabluri de susținere a punții și a elementelor de susținere a grinzilor a fost reluată, iar până la finalizarea lucrărilor accesul pietonilor pe aceasta va fi interzis”.

Accesul spre ștrand va fi posibil doar pe baraj sau pe podul de la Căprioara și pe Aleea Tineretului.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.