Primărița de Crăcăoani a contestat raportul ANI: ”Voi fi foarte atentă de acum încolo”

0
hdr

Acuzată de conflict de interese administrativ, Alexandrina Raclariu – primărița de Crăcăoani, a contestat în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Neamț ieri, 31 ianuarie, și urmează să fie stabilit primul termen de judecată.

Inspectorii ANI au stabilit că primărița a încălcat legea la începutul mandatului, când și-a angajat pe fiul pe funcția de administrator public al comunei. După doar câteva zile, imediat ce și-a dat seama că a greșit Alexandrina Raclariu a dat o dispoziție de încetare a contractului fiului ei.

În toate declarațiile publice pe care le-a făcut pe tema conflictului de interese, Alexandrina Raclariu a invocat atitudinea oamenilor din aparatul de specialitate al primarului. Acum speră ca instanța să ia în calcul aceste circumstanțe și să facă diferențierea între cazul ei și alte situații de conflict de interese.

Am solicitat instanței anularea raportului ANI deoarece eu am semnat dispoziția de angajare a fiului meu după ce am obținut aviz favorabil de la oamenii din aparatul de specialitate – resurse umane, jurist și secretar general, care chiar a și avizat pentru legalitate acea dispoziție. Deci niciodată nu mi s-a spus că n-ar fi legal sau că ar exista acel conflict de interese. Imediat ce am constatat că există o problemă, am acționat în inițierea încetării acelui raport de muncă, prin acordul părților. Conflictul de interese a fost sesizat de ANI pe 25 martie 2021, dar fiul meu a fost angajat pe 5 ianuarie, iar dispoziția de încetare a raportului de muncă am dat-o pe 20 ianuarie, deci în cel mai scurt timp posibil. Indignarea mea vine din faptul că nimeni din aparatul de specialitate nu mi-a spus că este o problemă, deși am întrebat. Consider că prin dispoziția pe care am dat-o am preîntâmpinat prejudicierea primăriei și sper ca instanța să ia în calcul acest lucru. Bineînțeles, această experiență mă determină să fiu mereu în gardă. Voi fi foarte atentă de acum încolo la orice document”, ne-a declarat Alexandrina Raclariu.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.