Se pot organiza alegeri la Ghindăoani pentru funcția de primar

0

În ședința  de guvern de astăzi, 27 ianuarie, a fost prezentată o informare privind 29 de localităţi în care funcția de primar a devenit vacantă și sunt întrunite condiţiile pentru organizarea alegerilor parţiale. La poziția 18 din listă se află comuna Ghindăoani din județul Neamț, unde Adrian Antochi (PSD) și-a pierdut funcția după ce-a fost condamnat definitiv pentru contrabandă cu țigări. Curtea de Apel Bacău a decis să-i aplice fostului edil o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani și 100 de zile de muncă în folosul comunității.

În plus, instanța a decis: ”Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”.

Sentința a fost pronunțată la sfârșitul lunii iunie 2021, iar pe 14 iulie prefectul de Neamț a emis un ordin prin care a constatat încetarea de drept a mandatului lui Adrian Antochi. De atunci, Primăria Ghindăoani este condusă de viceprimarul PSD Maria Amarinei.

Odată ce sunt ”întrunite condiţiile pentru organizarea alegerilor parţiale”, Adrian Niță, noul prefect de Neamț se poate ocupa cu organizarea alegerilor la Ghindăoani.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.