Înainte de mărirea tarifelor n-ar trebui soluții pentru deszăpezirea parcărilor orașului?

1

Nu mai ninge de vreo două zile, iar parcările din Piatra-Neamț arată mizerabil, cu un strat gros de zăpadă gri, parțial dezghețată, spre testarea impermeabilității încălțămintei șoferilor care opresc la un magazin sau la o instituție publică. Printre blocuri, unde sunt parcări de reședință, situația este similară, cu diferența că locurile mai ferite de razele soarelui nu au încă bălți.

Astăzi, 30 decembrie, în ședința de consiliu local s-a discutat despre mărirea tarifelor de parcare la 3 lei pe oră și a taxei de deblocare la 50 de lei. Proiectul nu a trecut dar, cel mai probabil, va fi reluat, dezbătut din nou și, în cele din urmă votat în următoarele ședințe. Deszăpezirea parcărilor rămâne, însă o problemă nerezolvată dintotdeauna. Iar noțiunea de ”întreținere a parcărilor” atribuită gestionarului este discutabilă când vine vorba despre deszăpezire, regulamentul stabilind vag că ”Întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare din Municipiul Piatra-Neamţ se realizează, conform hotărârilor Consiliului Local, de către operatorii de parcare”. .Beneficiarii parcărilor de reședință știu că ei trebuie să pună mâna pe lopată, dar n-au unde arunca zăpada, după cum ni s-a plâns un bărbat din cartierul Precista: ”Eu plec dimineața la muncă, înaintea vecinilor mei. Când găsesc mașina îngropată în zăpadă ce pot să fac? Ori o dau pe trotuar, ori o arunc pe stradă, înghesuit, că sunt și mașinile din jur. La noi nu se găsesc niciodată soluții. În țările civilizate, zăpada este încărcată în mașini și dusă în afara localității, nu lăsată să se fleșcăiască, să înghețe iar noaptea și a doua zi să patinezi când ieși din parcare. Dar asta se întâmplă în țările civilizate, eu nu cred că mai trăiesc să văd civilizație în România”.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

  1. E ok 3 lei pe oră daca discutam de locuri de parcare cu o lățime de 3 metri sau dacă primăria își asumă răspunderea pentru daunele suferite în urma parcării pe locul platit cu ora (portiere lovite, bara înfundată: evenimente făcute de oameni care au și fugit de la locul faptei).

    Altfel sunt bani multi pe nimic. Sau au de gând să și dubleze salariile celor de la parking? Sau suma plătită către firma cu aparatele de plata? :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here