Atât a rămas dintr-o gospodărie; nea Toader și tanti Margareta au nevoie de ajutor!

0

Doi bătrânei din comuna Ceahlău au rămas doar cu grătarul din curte, după ce toată gospodăria lor a ars, în după-amiaza de 21 septembrie, din cauza unor scântei căzute din sobă. Acum locuiesc într-o casă bătrânească de peste drum, pe care le-a pus-o la dispoziție un sătean cu suflet bun.

Noi am făcut curățenie acolo, am strâns toate resturile. Au fost două case, anexe, ca în gospodăria omului, de toate. N-a mai rămas nimic. Erau din lemn și au ars complet. Le-am dat din bugetul nostru pentru situații de urgență 3000 de lei și le-am mai dat 50 mc de buștean. Preoții noștri din parohii au făcut apel la oameni să ajute și au venit niște domni de la o asociație din Bicaz, au văzut despre ce este vorba și vor să le construiască o cămăruță și o bucătărie, cât de cât să aibă unde sta”, a declarat Dumitru Coroamă, primarul de Ceahlău.

Cine are bani și vrea să facă un bine pentru cei doi bătrânei, care au pierdut tot ce-au avut, se poate adresa Primăriei Ceahlău, să-i pună în legătură cu ei (bătrânii nu au telefoane mobile și nu pot fi contactați direct).

De asemenea, asociația despre care vorbea primarul a postat un anunț umanitar pe Facebook și a pus o cutie colectoare într-un magazin din Bicaz: ”Un foc ucigaș a ars până la temelii casa lui nea TOADER și tanti MARGARETA din satul CEAHLĂU (lângă căminul cultural ). Le-au rămas în flăcări până și ochelarii și rețeta medicală pentru,, inimă”!!!!. Autoritățile locale, mai multe ONG uri, în special ,,Asociația oamenilor simpli ”, oameni de bine, fac eforturi disperate să le construiască o căsuță celor doi bătrâni!!! La magazinul ,,LA DOI PAȘI” din BICAZ, cartierul MĂRCENI, o cutie colectoare pentru bani îi așteaptă pe oamenii cu suflet mare!!! Pentru o TRANSPARENȚĂ totală desigilarea cutiei și numărarea banilor vor fi filmate după care va fi făcută o postare pe Facebook (în premieră) !!! Nea TOADER și tanti MARGARETA vă spun anticipat BOGDAPROSTE”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.