Intervenție Salvamont: un bărbat și un minor blocați într-un perete de stâncă (Video)

0

Salvamontiștii, care se așteaptă la o zi grea astăzi, 6 august, având în vedere câtă lume a urcat pe Ceahlău, au fost anunțați deja că au un caz, la câteva minute după ora 10. Este vorba despre un bărbat și un minor, din Călărași, care au rămas blocați într-un perete de stâncă.

Au plecat de la schit, au părăsit traseul turistic, iar din Ocolașul mare au luat-o pe un jgheab, să ajungă la traseu și au intrat în peretele de stâncă. Trebuie dați jos de acolo, cu corzi. E o zonă foarte dificilă, iar intervenția este făcută de echipa din Dochia, care a ajuns deja la ei”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Aseară în masiv a fost furtună,  iar salvamontiștii au stat în fața bazei până la ora 2 noaptea, încercând să convingă oamenii să nu urce pe vreme rea. ”Au fost și care au înțeles că piramida se vede și dimineața, și seara, e imagine în oglindă, ce se vede la răsărit se vede și la apus s-a văzut și ieri, nu doar pe 6 august. Dar au fost și unii care au urcat, deși ploua și bătea un vânt de rupea pădurea. Le-a intrat lor în cap că doar pe 6 august se vede piramida și n-ai ce să le faci”, a mai spus Raul Papalicef.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.