Site icon

Berti Barbera a adus ”partea bună a Americii” la Piatra-Neamț

Într-un concert care a inclus și o lansare de album, Berti Barbera și Big Band-ul Radio, dirijat de Simona Strungaru, au creat o adevărată poveste a „părții bune a Americii” pe scena Vacanțelor Muzicale. Publicul a dovedit, din nou, că muzica bună creează cele mai frumoase punți dintre oameni.

 

”Mulțumesc că ne-ați invitat și că ne dați această ocazie să cântăm și în alte locuri în afară de București, alte locuri care de zeci de ani fac în așa fel ca muzica bună să adune lumea bună și noi suntem foarte încântați să vă arătăm puțin din ceea ce nouă ne place, puțin din partea bună Americii și foarte mult din ceea ce ne adună de obicei. Îmi doresc foarte mult ca plăcerea voastră de a asculta să fie pe măsura plăcerii noastre de a cânta. Pentru un solist vocal, a cânta cu un big band este un Everest, este unul din cele mai frumoase și intense momente pe care le poate trăi și mă bucur din tot sufletul, cu toată ființa că putem să facem  acest lucru la Piatra-Neamț care, spre deosebire de foarte multe alte orașe, își permite acest lucru: să aducă, măcar o dată pe an, o săptămână cu muzică bună”, a spus Berti Barbera.

Spre finalul concertului, spectatorii au fost anunțați că pot să-și ia muzica acasă, într-un format foarte fidel și solid: ”Mi s-a propus la un moment dat să cânt împreună cu Big Band-ul Radio, la Sala Radio, numai că mi s-a propus pe 27 ianuarie 2022, exact când eu împlineam 50 de ani. Acest concert a avut loc, a fost înregistrat și a intrat în discografia noastră sub forma unui CD, pe care l-am adus astăzi la Piatra-Neamț și am spus că dacă tot am fost invitați și sunteți atât de buni cu noi, să aduc acest disc și să facem și o lansare de album. Vă mărturisesc că e foarte greu să scoți orchestra din București, să lansezi albume în afara Bucureștiului și să faci evenimente de amploare, de ținută. De aceea ne bucurăm din plin de această zi care pentru noi este foarte specială și vorbesc în numele întregii orchestre”.

Specială a fost și reacția publicului, care s-a bucurat de o nouă seară memorabilă. Astăzi, în a treia zi de Vacanțe, vor urca pe scenă membrii Tarafului ”Iancu Jianu”.

Cristina Mircea

Exit mobile version