După ce, ieri, conducerea PNL Neamț a decis dizolvarea Biroului Politic Local Piatra-Neamț, iar Andrei Carabelea a fost destituit din funcția de președinte al organizației municipale, astăzi (9 iulie) a apărut prima reacție din partea lui. O reacție din care aflăm că nu doar ApaServ sau Moldocor l-au boicotat, ci și partidul pe listele căruia a câștigat și apoi a pierdut Primăria Piatra-Neamț: ”În 2020 am câștigat primăria Piatra-Neamț cu multă muncă și fără prea mult sprijin de la filiala PNL Neamț. Cei puțini care au fost alături de mine în acea perioadă își amintesc exact cam care a fost nivelul de susținere și care a fost cel de boicot, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci. În acești patru ani nu am avut deloc sprijinul liderilor PNL Neamț. Tot ce am primit au fost declarații și promisiuni. Și bineînțeles multe îndatoriri și sarcini. Pe care le-am tratat cu responsabilitate și spirit de echipă”.
Carabelea a numit decizia de dizolvare a Biroului Politic Local Piatra-Neamț ”imorală și nestatutară” și a anunțat că se va adresa atât forurilor interne de arbitraj, cât și instanței. În același timp s-a descris drept ”un camarad corect, care a tras pentru victoria întregii echipe”, deși echipa îi reproșează că și-a luat organizația municipală pe persoană fizică și a refuzat colaborarea cu organizația județeană.
La ședința Biroului Politic Județean au participat aproape 40 de membri cu drept de vot, inclusiv primari, viceprimari și consilieri județeni, și – cu excepția a 3 abțineri (cu tot cu a lui Carabelea) – toți au votat pentru dizolvarea Biroului Politic Local, implicit pentru o nouă conducere a Organizației PNL Piatra-Neamț. Lui Carabelea i s-au reproșat (in)acțiunile din timpul campaniei electorale, modul în care a gestionat problema șantierului de pe culoarul de mobilitate Traian-Decebal, faptul că s-a distanțat de cetățeni și nu s-a implicat suficient în rezolvarea problemelor lor. El s-a înfuriat, i-a numit pe toți cei care l-au criticat ”obedienți” și a anunțat că demisionează din Biroul Politic Județean, unde avea calitatea de membru.
În mesajul pe care l-a postat astăzi, a păstrat și un pic de mister făcând referire la un ”personaj toxic”, căruia nu i-a dezvăluit identitatea, dar toată lumea din partid știe cine este: ”În același timp, cer demisia lui George Lazăr din funcția de președinte al PNL Neamț pentru pierderea alegerilor, precum și a personajului toxic ce îl sfătuiește constant și care ar trebui să dispară de tot din politică. Sper că măcar în ceasul acesta vor înțelege că nu partidul le aparține lor, ci ei aparțin partidului”.
Înainte de a se pronunța forurile de arbitraj sau instanța, va fi interesant de văzut cum va proceda ”partidul” și, mai ales, de la ce nivel. Este puțin probabil ca Nicolae Ciucă să se implice în ”războiul” din PNL Neamț de partea lui Carabelea, astfel încât în viitorul apropiat, mai ales după reacția de ”camarad corect” pe care a avut-o, primarul are șanse reale să fie exclus din PNL și să-și piardă calitatea de consilier local pentru următorul mandat. Deși viitorul lui politic nu arată deloc bine (chiar dacă sunt zvonuri că ar fi curtat de un alt partid) Carabelea și-a încheiat mesajul într-un mod optimist :”Celor care se grăbesc să îmi cânte prohodul le reamintesc doar atât: nu mor caii când vor câinii!”.
Simbolic, forța binelui este cea care urcă pe cal și înfruntă răul – câinii care latră. Istoria a demonstrat, însă, că nu toți care latră sunt câini și nici toți cei care umblă călare sunt oameni!
Cristina Mircea
Deci râul, ramul, liberalii lui, pesedistii, Moldocors, Apa Serv, un întreg univers cosmic a acționat asupra lui. Nu e de manual psihiatric cazul?
P.S. Totuși când va face adresă către dușmanul Apa Serv să vină acasă să taie bypassul din cămin? Pe închis pe neînchis nimeni dintre noi, captivii, nu avem bypass-uri în căminul cu apometrele. Nu ar fi minunat?
Face parte din mizeria politicii romanesti ! Care pierde este executat ! Partea buna a lui Carabelea era tineretea si faptul ca era un primar cinstit. Cred ca a fost cel mai cinstit primar de la revolutie incoace. Partea mai putin buna a fost lipsa de control a investitiilor: a mizat pe angajatii de la urbanism si investitii care sunt in relatii „bune” cu executantii , aceeasi intotdeauna si care l-au lucrat pe la spate. Iar bomboana de pe coliva a fost aceasta investitie fara sfarsit unde Moldocorul a fost cea mai proasta alegere pt ca muncitorii sunt putini, nu sunt coordonati, stau cate 5-6 la o bordura. In ritmul asta nici la finalul lui 2025 nu se termina lucrarile.