Subiectul ”eventualului by-pass” (cum s-au exprimat reprezentanții ApaServ) de la locuința primarului Carabelea se va lămuri după ce un expert independent va stabili dacă acel ”rest de robinet” putea fi deschis. Aceasta este opinia directorului Vlad Angheluță care a decis să depună două plângeri la poliție, după ce-a făcut o anchetă internă și a sancționat 3 angajați cu 10% din salariu.
”Cercetările s-au finalizat în cursul săptămânii trecute, plângerile se vor formula săptămâna aceasta, cel târziu luni – marți săptămâna viitoare. Fără documente de la cercetările interne nu aveam cum să depun plângeri. Un by-pass înseamnă deja că ocolești apometrul, că era blocat pe închis nu am nicio certitudine, poate anchetatorii vor numi un expert independent – să nu fiu eu acuzat că fac nu știu ce jocuri ale cuiva – să spună cum se poate închide și deschide. Este vorba despre restul unui robinet. Acolo este o situație specială cu niște moștenitori care nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, n-au venit să încheie contractul. Am lăsat să treacă și termenul de 5 aprilie, pentru că a fost ultima notificare, și să se pună în regulă cu acest contract, având în vedere că m-am sesizat că semnătura de pe contract este a unei persoane care nu are împuternicire valabilă – Andrei Păvăleanu. Semnătura lui e arhicunoscută în ApaServ pentru că a fost director tehnic și a semnat o mulțime de documente. Dar se poate face o expertiză grafoscopică să nu zică nimeni că am făcut noi vreo înscenare. Așadar, vom depune două plângeri, una privind racordul în sine, și cealaltă împotriva lui Păvăleanu pentru fals și uz de fals. Acum, aplicând gradual prevederile regulamentului, ar trebui să debranșăm locul de consum, pentru că nu s-a clarificat problema titularului de contract”, ne-a declarat Vlad Angheluță, directorul general al ApaServ.
De partea cealaltă, Andrei Carabelea – care-și folosește consilierul (plătit din banii primăriei) pentru a-și rezolva problemele personale, dacă tot e ”consilier personal” – a cerut despăgubiri de un milion de euro în procesul pe care l-a deschis împotriva companiei ApaServ, a fostului viceprimar Alin Lehăduș și a unui jurnalist care a publicat fotografia branșamentului și a procesului verbal, în care agentul de teren a bifat căsuța ”fraudulos”.
Până se vor lămuri lucrurile – deși fișa de consum prezentată de primar le lămurește în mare măsură – un alt aspect interesant merită reținut: în Primăria Piatra-Neamț se pregătește o angajare pe funcția de șef al Serviciului Gospodărire Comunală. Printre condițiile de înscriere la concurs vor figura – spun surse din primărie – studii în geodezie, întâmplător specialitatea domnului Andrei Păvăleanu. Probabil tot o ”coincidență”, deși o astfel de ”întâmplare” se poate înscrie în cutuma administrativă de a plăti cu funcții publice serviciile personale!
Cristina Mircea