Minunile se întâmplă de Crăciun. Pot purta numele lui Robert – un băiat de 13 ani, care cântă la chitară, sau al lui Costi – omul care a înființat Corul copiilor, sau al lui Vasile – care a pus bazele Asociației Victoria Tarcău.
La Tarcău, minunile au început cu Robert care le-a propus prietenilor lui din Corul de copii să colinde pentru a strânge bani. Toți colindau doar de dragul de a vesti Nașterea Mântuitorului, dar în situația nefericită a unui incendiu care a afectat 3 gospodării – au colindat o zi întreagă doar ca să adune bani. Au strâns 1830 de lei și s-au dus să-i dăruiască familiei Enache. Au colindat plângând: ”Eram emoționați, am simțit și noi durerea”.
Aseară (26 decembrie) la Târgul de Crăciun de la Tarcău, Vasile Mucenicu le-a vorbit oamenilor (mulți veniți din împrejurimi, nu doar din comună) despre solidaritate, binecuvântare și speranță: ”Avem un program frumos pentru dumneavoastră în această seară. Costi și corul său de copii minunați, apoi Ansamblul Florile și Codrii Stânișoarei de la Borca. Acest Crăciun a lăsat un pic de umbră, un pic de tristețe în seara de Ajun când a avut loc un eveniment nefast, care a afectat câteva familii din Tarcău și în această seară pe lângă faptul că ne bucurăm de sărbătoarea Crăciunului încercăm să dăm o mână de ajutor să sprijinim familia Enache. La cele două căsuțe sunt două urne, urnele Victoria Tarcău, acolo cine dorește poate să facă o donație pentru această familie, să ajutăm la refacerea acoperișul și la reparațiile de după incendiu. Deja ați făcut-o foarte mulți, foarte mulți ne-au scris, ne-au sunat, chiar și oameni din străinătate. Tarcăul este, încă o dată, un exemplu de solidaritate. Mulțumim tare mult! Îi invit pe scenă pe Costi și pe acești copii minunați, care au colindat ieri toată ziua, au strâns o sumă impresionantă și s-au gândit ei să meargă să colinde familia afectată de incendiu și să doneze bănuții pe care i-au făcut. Copii, voi sunteți dovada vie că speranță încă există”.
”Au colindat pe la biserici unde am fost invitați, cu mare drag, pentru că-și doresc să cânte fără să primească ceva în schimb. Cel mai mic, care are 6 ani, mi-a spus că-i place cel mai mult să cânte la biserică, unde sunt oamenii mai în vârstă și-i vede plângând de bucurie. După incendiu, au umblat pe la cunoștințe, pe la prieteni, au strâns niște bani și au spus că vor să-i doneze familiei Enache. A fost inițiativa lor. Am cerut acordul familiei, pentru că n-am vrut nici să deranjăm. Nu e ușor să treci prin așa ceva, mai ales de sărbători. Am vrut să arătăm că suntem lângă acești oameni, cred că așa trebuie să fie o comunitate”, a spus Costi după concertul de aseară.
Între timp, lângă scenă a fost amplasată o a treia urnă, în care s-au strâns donațiile în numele Ansamblului Florile și Codrii Stânișoarei, venit de la Borca să prezinte colindele și urăturile din partea locului, fără nicio pretenție materială. Oameni frumoși care au dorit să întindă, și ei, o mână de ajutor familiei Enache. În total, s-au strâns 11.350 de lei, în cele 3 cutii.

