Site icon

Sub asfaltul de pe Mihai Viteazul – un adevărat dezastru

În căutarea cauzelor care au dus la surparea asfaltului de pe strada Mihai Viteazul, echipele de muncitori au descoperit un ”izvor” subteran, cu efectele aferente. Practic, pe sub asfaltul proaspăt turnat curge apa probabil de luni de zile, neștiută de nimeni.

Se evaluează în continuare cauzele care au condus la surparea asfaltului și urmează identificarea sursei de apă. Din primele informații, este vorba despre o avarie a Companiei Județene APA SERV. Echipe ale Societății Publiserv, Danlin XXL și APA SERV sunt la fața locului și execută în continuare lucrări pentru remedierea situației. Am contactat proprietarul mașinii care a fost avariată odată cu surparea porțiunii respective de asfalt și îl vom îndruma pentru a primi despăgubirile cuvenite imediat ce aflăm din culpa cui s-a întâmplat acest lucru. Se depun toate eforturile pentru a găsi cauza exactă care a dus la producerea incidentului și pentru a repara zona cât mai rapid și eficient” a comunicat primarul Andrei Carabelea.

Vlad Angheluță, managerul Apa Serv a declarat că nu este vorba despre o avarie: ”Țeava noastră de apă este impecabilă. Probabil este vorba despre o pluvială a Publiserv, dar vom stabili exact după ce se mai fac săpături. Va trebui verificat cu georadarul tot traseul de 750 de metri pe care s-a înlocuit conducta de apă anul trecut, să ne asigurăm că nu mai sunt probleme și în alte locuri”.

O altă ipoteză este că, în timpul lucrărilor de schimbare a conductei de apă – care s-au făcut cu foreza – a fost distrusă o parte din conducta de canalizare. Dacă se confirmă acest lucru, nu doar că va fi complicat de rezolvat, dar există riscul să mai existe și alte locuri în care ”peisajul” de sub asfaltul proaspăt turnat să arate ca în imaginile de mai jos.

Cristina Mircea

Exit mobile version