Invitație la drumeție prin pădurile Tarcăului, de ziua Asociației Victoria

0

”Tarcău, file din poveste! Victoria Tarcău deschide larg porțile Tarcăului și vă așteaptă numeroși să sărbătorim împreună nașterea noastră ca asociație, să sărbătorim toamna, iubirea și viața!”. Așa a formulat Vasile Mucenicu invitația adresată tuturor iubitorilor de munte și de natură, care vor să facă o drumeție sau să petreacă întregul week-end în Munții Tarcăului.

Programul evenimentului, așa cum l-a scris inițiatorul arată astfel:

– Vineri (30 septembrie) după-amiază vor sosi oaspeții, cei care se vor caza la pensiune (camere sau cort, în limita locurilor disponibile).

– Sâmbătă dimineață vă așteptăm în număr cât mai mare, echipați de drumeție. Vom pleca cu toții într-o drumeție în rezervația naturală Pădurea Goșman.
La orele 8.00 înviorarea, la 9.00 plecarea din tabără spre traseu.

– 13.00, suntem în tabără și vom avea activități sportiv/recreative, pe echipe (fotbal, volei, probe surpriză).

– 19.00, cinema în aer liber, Chemarea Străbunilor.

–  21.00, proba culturală (cântec, dans și voie bună).

– Duminică, premierea participanților, îmbrățișări, pupici…

Eveniment creat cu sprijinul Primăriei comunei Tarcău. Pentru cei care doresc, Casa Edmina ne pune la dispoziție cazare la căsuțe sau în camere Rezervări și detalii: 0746622546.

Pentru cei care nu cunosc zona este utilă prezentarea de pe  site-ul Primăriei Tarcău: ”Pe partea stângă a pârâului Goşmanu, acolo unde se-ntâlneşte cu pârâul Tarcău, mai la deal de satul Ardeluţa, pe un versant al muntelui, pornind de la înălţimea de vreo 700 de metri până spre 1300 de metri, cu inclinaţii de până la 45%, se află Rezervaţia forestieră Goşman.

Este o pădure seculară, un adevărat codru des, de peste 170 de ha, în care predomină molidul, fagul şi bradul, cu exemplare care trec de o sută-două de ani, unii cu un diametru de până la un metru jumătate şi cu înălţimi de peste 50 de metri. Printre aceştia se mai găsesc ulmi, scoruşi, tisă, paltini. Aici e patria râşilor, fiindcă ei sunt cei mai numeroşi dintre carnivorele care mişună prin pădurea virgină (urşi, lupi, vidre). Dintre plante, pe lângă frumoasele Campanule albastre ca cerul, se întâlnesc Făgăriţa, Crucea voinicului (Trei crai), rară precum Floarea de colţ, şi de asemenea, Grâul prepeliţei. Rezervaţia are valoare ştiinţifică, peisagistică şi social –educativă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.