Punctul de vedere al managerului Spitalului Județean despre concursul de angajare contestat

0

Opinia asistentei Steluța Elena Preotu despre concursul pentru postul de asistentă șefă la blocul operator al secției OG din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a provocat multe reacții vizavi de modul în care se organizează, în general, concursurile de angajare. Managerul Alexandru Filimon susține că suspiciunile oamenilor se raportează, de fapt, la trecutul spitalului.

E clar că există un istoric cu multe semne de întrebare, dar chiar și acel istoric – și am repetat asta de multe ori – nu a fost probat cu nimic deocamdată. Evident decontăm trecutul, dar pentru acel trecut, spre deosebire de alte instituții, la noi nu a fost nimeni anchetat sau n-a avut calitatea de suspect. Singura problemă la acest concurs a fost întârzirea de o oră și 20 de minute pe care noi o recunoaștem, dar doamna a fost anunțată și n-a avut nicio obiecțiune la momentul respectiv. Multe din afirmațiile doamnei Preotu sunt interpretabile, ca să nu zic altfel. Domnul Brumușescu a avut calitatea de secretar al comisiei de concurs, iar secretarul are rolul de întocmi documentația, procesele verbale, de a pune postările pe site, de a anunța concursurile, deci exact ce a făcut dumnealui. Iar doamna a semnat procesele verbale, deși susține contrariul. Comisia se întrunește, de regulă, cu 4 ore înainte de începerea probei, ca să facă testele. În cazul de față, membrii s-au întâlnit la ora 10 și au terminat la ora 14, nu la ora 13 când era programat concursul. Nerespectarea orei este un lucru pe care putem să-l îmbunătățim. În privința lipsei unui membru al comisiei, iarăși nu este nicio neregulă. Reprezentantul sindicatului nu e obligat să participe, el decide dacă vine sau nu la concurs, are calitatea de observator independent, nu este nici subordonatul meu, nici al comisiei. Contestația doamnei Preotu a fost analizată de Oficiul Juridic, care a conchis că nu sunt deficiențe în respectarea prevederilor legale, iar răspunsul a fost semnat de mine, pentru că eu am în atribuții partea de proceduri. Dacă ar fi contestat nota, atunci ar fi trebuit să-i răspundă comisia de soluționare a contestației, dar dumneaei a contestat procedura”, a declarat managerul Alexandru Filimon.

În adresa Oficiului Juridic pe baza căreia s-a decis că nu se impune reluarea probei scrise au fost analizate toate cele 3 puncte din contestația Steluței Elena Preotu. Întârzierea a fost considerată o decalare a orei, motivată de finalizarea subiectelor, lipsa observatorului din partea sindicatului a fost explicată și prin prisma efectului (reprezentantul sindicatului nu participă nici la elaborarea subiectelor, nici la corectarea lucrării, deci nu poate influența rezultatul), iar critica privind formularea întrebărilor – considerată nejustificată, pentru că subiectele au avut drept scop ”justa verificare a cunoștințelor și abilităților ce trebuie folosite în activitatea medicală a secției de Obstetrică Ginecologie”.

Cristina Mircea

N.B. Articolul inițial poate fi citit aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.