Managerul Spitalului județean despre angajări: ”Se trag bilete dintr-un bol, interviul se înregistrează audio”

2

În contextul anchetei DNA, care a zguduit Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, susține că una din preocupările sale prioritare a fost corectitudinea concursurilor de angajare. În acest sens, din comisiile de examen fac parte, de regulă, membri ai Ordinului Asistenților Medicali Generaliști și, ca observatori, membri de sindicat, care au interesul ca viitorii lor colegi să fie bine pregătiți.

Bineînțeles, există de ani de zile comentarii și discuții, dar eu n-am văzut nicio anchetă, n-am văzut pe nimeni legat, nu pot să acuz pe nimeni din trecut”, a declarat managerul Spitalului Județean. ”Acum este foarte greu să se întâmple ceva nelalocul lui, dacă nu imposibil. Și pe de altă parte, cred că toți ne dorim să vină cei mai buni. Eu chiar am întrebat după anumite concursuri cum e noul angajat și toată lumea a fost extrem de mulțumită de calitatea celor care au ajuns să lucreze la o anumită secție. Am fost și eu în comisie la câteva concursuri și am văzut candidați foarte buni, punctați la diferențe foarte mici. Un alt argument în favoarea corectitudinii examenelor este faptul că vin foarte mulți candidați, ceea ce denotă o încredere a publicului în aceste concursuri, înainte nu era așa, acum avem și 10 pe un loc. Au fost și situații în care s-au dat examene de câteva ori, pentru că n-a luat nimeni, deci dacă era să ia cine trebuie cred că se rezolva de prima dată, nu trebuia să repetăm concursul de 3-4 ori. Am făcut cele mai stringente forme de evaluare a candidaților, inclusiv proba practică, cu subiecte făcute pe loc, se trag niște bilete dintr-un bol, interviul se înregistrează audio. Complexitatea procedurii este mult mai mare față de alte spitale”.

Într-un an de zile, la spitalul din Piatra-Neamț s-au angajat 17 medici, unii dintre ei veniți de la Focșani, Suceava, Iași sau Târgu Mureș, iar anul acesta vor fi scoase la concurs cel puțin 10 posturi de medici, inclusiv pentru rezidenți.

Am încredere că prin aducerea acestor medici mai tineri, spitalul a câștigat. Cred că există o anumită energie pozitivă atunci când ai 30-35 de ani și poate ești mai puțin blazat și mai puțin obosit de sistem în sine. Sunt doctori din categoria 35-45 de ani care au început să facă intervenții noi, sunt doctori care tot timpul se informează, merg la conferințe, participă la congrese în mod activ, cu prezentări, deci există o evoluție în direcția bună. Vom vedea și rezultatele, dar mai durează, nu se face nimic peste noapte, mai ales într-o instituție atât de mare”, a adăugat managerul Alexandru Filimon.

Cristina Mircea

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.