Mobilizare extraordinară în această dimineață, 6 decembrie, la Centrul de transfuzie din Piatra-Neamț, unde zeci de persoane s-au dus să doneze sânge pentru bărbatul din Girov, căruia i-au fost secționate ambele picioare într-un utilaj agricol. Oamenii au răspuns apelului inițiat pe rețelele de socializare de familia victimei, care a pus la dispoziție mijloace de transport pentru cei care nu aveau cu ce se deplasa la Piatra-Neamț.
”Revin cu ultimele informații despre donarea pentru tatăl meu. Momentan, se află în continuare la terapie intensivă astfel, mâine de dimineață când mergem să donăm vă voi anunța dacă este necesară sau nu specificarea secției (terapie intensivă sau ortopedie). Avem 3-4 mașini disponibile pentru cei care nu au posibilitate de deplasare în Piatra Neamț. Vă rog mult să mă contactați pentru a stabili împreună detaliile. Plecăm în jur de ora 7.30 – 8.00 din Girov.
Știu că cer mult însă nevoia urgentă de sânge mă obligă să vă rog ca luni și marți să donăm. Este binevenită donarea și în timpul săptămânii.
Din nou, cu mii de mulțumiri către voi! Dragii mei, ajutorul vostru nu poate fi recompensat nici cu toți banii din lume! Însă vă garantez că omul pe care îl ajutați, eu și mama vom ajuta la rândul nostru de fiecare dată când veți avea nevoie”, se arată în mesajul postat pe Facebook de fiica bărbatului aflat în suferință.
Victima are 54 de ani, este un om gospodar și muncitor, iar în ziua de 2 decembrie, în timp ce făcea lucrări pe un teren din comuna Ștefan cel Mare, a suferit groaznicul accident. Faptul că atâția oameni au răspuns apelului familiei, demonstrează că solidaritatea și empatia încă funcționează admirabil. Respect tuturor!
Cristina Mircea
Felicitări pentru mobilizare !
Respect pentru omenie și solidaritate !
Felicitări pentru articol !
Felicitari donatorilor. Sanatate si putere familiei
Aș dori să știu, dacă este limită de vârstă pentru donat sânge, am 66 de ani RH negativ.
Conditii de admisibilitate la donarea de sange
Donatorul de sânge este orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sânge total şi componente sanguine de origine umană.
Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
greutate peste 50Kg
puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine
Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:
hepatită (de orice tip)
TBC
sifilis
malarie
epilepsie si alte boli neurologice
boli psihice
bruceloză
ulcer
diabet zaharat
boli de inimă
boli de piele: psoriazis, vitiligo
miopie forte peste (-) 6 dioptrii
cancer