56 de copii au fotografiat case tradiționale, Direcția pentru Cultură i-a premiat

3

O inițiativă a Direcției pentru Cultură Neamț, benefică în multiple sensuri, și mai ales acela de a determina copiii să observe și să iubească așa-zisele ”case bătrânești” care fac parte din identitatea noastră națională, a prins teren în 9 comune. Concret, personalul școlilor le-a explicat elevilor ce au de făcut și copiii au căutat cele mai vechi și mai frumoase case tradiționale, le-au fotografiat și s-au înscris în concursul care s-a încheiat astăzi, 6 decembrie, de Sf. Nicolae.

În perioada august-noiembrie 2021, Direcția Județeană pentru Cultură Neamț a organizat un concurs de fotografie cu tema -Arhitectura tradițională din mediul rural al județului Neamț. Scopul demersului a fost identificarea elementelor decorative tradiționale care încă se păstrează la gospodăriile rurale și completarea bazei de date a instituției. Concursul a fost lansat către 20 de comune ale județului, la invitație au răspuns 56 de elevi din 9 comune: Girov, Borca, Tarcău, Tazlău, Tămășeni, Hangu, Zănești, Dulcești, Sagna”, a precizat Rocsana Josanu, directoarea Direcției pentru Cultură Neamț.

Premianții sunt:

Locul I – Olariu Iulia Cezara – Școala gimnazială Girov (150 de lei)

Locul II – Constantin Sebastian și Petrescu Sergiu George – Liceul ”Mihail Sadoveanu” Borca – câte 100 de lei

Mențiuni – Ungureanu Teodor Cristian Școala ”Iulia Hălăucescu” Tarcău și Jungu Gelu Dimitrie (Liceul Carol I Bicaz) – câte 50 de lei.

Iar pentru că premierea s-a făcut chiar astăzi, în ziua care deschide șirul frumos al sărbătorilor de iarnă, toți copiii au primit cadouri și diplome de participare. Felicitări organizatorilor și concurenților !

Cristina Mircea

 

3 COMENTARII

  1. Felicitări celor care au fotografiat(mama sau tata) si… copiilor pt. ca au exemple de urmat… Mari fotografi in clasa a treia….

    • Ca să fim cinstiți, nu e nicio filozofie să faci o poză cu un telefon nici la 5 ani, cu atât mai puțin în clasa a treia. Și e lăudabil dacă părinții își încurajează copiii să facă astfel de activități. A fost mai mult de umblat pentru a găsi casele potrivite, decât pentru a le fotografia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.