Angajata DSP, care a cerut 4000 de euro pentru un post de asistent, a fost eliberată

2

Marinela Diaconu, angajată a DSP Neamț, cercetată pentru trafic de influență și arestată de Tribunalul Neamț, în ziua de 14 octombrie, a fost eliberată astăzi, 20 octombrie, de Curtea de Apel Bacău. Ea a fost plasată sub control judiciar și are de respectat niște obligații, printre care și cea de a nu părăsi țara fără permisiunea instanței și de a nu lua legătura cu martorii din dosar.

Desfiinţează încheierea contestată, reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: În temeiul art. 227 al. 1 Cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. În temeiul art. 227 al. 2 Cod procedură penală, coroborat cu art. 215, 215 ind. 1 al. 1 Cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata Diaconu Marinela pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 20.10.2021 şi până la data de 18.12.2021 inclusiv. În temeiul art. 215 al. 1, 2 Cod procedură penală, pe timpul cât inculpata se află sub control judiciar , trebuie să respecte următoarele obligaţii: -Să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat -Să informeze de îndată organul de urmărire penală sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei – Să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea , conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat – Să nu comunice, direct sau indirect, cu martorii S.L. şi D.A.V. – Să nu părăsească teritoriul ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei. Atrage atenţia inculpatei că în situaţia încălcării, cu rea – credinţă, a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau arestarea preventivă. Desemnează Poliţia municipiului Piatra Neamţ, judeţul Neamţ pentru supravegherea inculpatului. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Diaconu Marinela, dacă nu este reţinută sau arestată în alte cauze. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Bacău.  

O decizie care nu poate decât să accentueze nelămuririle omului de rând, necunoscător în privința procedurilor. Greu de înțeles cum doi judecători pot aprecia complet diferit aceleași probe și aceeași situație de fapt, dar asta ține, desigur, de misterele nepătrunse ale Justiției.

Faptele de care este acuzată Marinela Diaconu au fost relatate într-un comunicat DGA: ”În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins și primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenței pe lângă funcționari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț. Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeași persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț”.

Cristina Mircea

2 COMENTARII

  1. Corect . Cursul firesc românesc al justiției a fost reparat .
    Țineți minte ce ziceam .
    Spate in spate, așa stau cărțile în bibliotecă
    Altfel se duce echilibrul . O justiție modernă, reformată, europeană . Daca doamna vindea niste usturoi sau lobodă la colțul străzii, da, era condamnată, dar pentru o nimica toată că acest caz, să fim serioși …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.