Marinela Diaconu, angajată a DSP, a fost arestată pentru corupție

5

Astăzi, 14 octombrie, Tribunalul Neamț a decis arestarea Marinelei Diaconu, angajată a Direcției de Sănătate Publică Neamț, care a pretins 4.000 de euro pentru a ”aranja” un concurs pentru un post de asistent la Spitalul Județean.

Dispune arestarea preventivă a inculpatei D M cercetată în dosarul penal nr. 549/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 14.10.2021 şi până la data 12.11.2021, inclusiv. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpată şi pentru procuror”.

Imediat după ce instanța s-a pronunțat, Marinela Diaconu, prin avocata ei, a contestat decizia, sperând să poată fi cercetată în stare de libertate sau măcar în arest la domiciliu. Evenimentul a fost comentat pe rețelele de socializare, mulți dintre ”cunoscători” susținând că Marinela Diaconu a stricat piața, costul real al unei angajări la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț fiind mult mai mare.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică Neamț a precizat că se dezice și condamnă orice faptă de corupție, menționând totodată că salariații instituției nu fac parte din comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor de asistenți medicali din spitale.  Cu alte cuvinte, Marinela Diaconu nu ar fi putut influența pe nimeni, doar a mințit când a pretins banii, pe care i-a ținut pentru ea. Motiv pentru care și infracțiunea a rămas la niveșul traficului de influență și nu a ajuns la cel al luării de mită. Problema de fond rămâne practica. La fel ca în cazul permiselor de conducere, angajările în diverse instituții, pe posturi bine remunerate, rămân tributare unei clasice cutume balcanice: dacă ungi o roată, se pornește mecanismul! Și dacă exemple anterioare și reușite nu ar fi, nu am mai povesti!

Cristina Mircea

 

 

5 COMENTARII

  1. Și ce dacă DSP zice că salariații săi nu au de-a face cu concursurile de la spital? Omul face ce vrea în timpul liber, mai ales dacă are ceva cunoștințe: mai pe la școala postliceală, mai prin spital, mai pe la surse și resurse. Cu nițel tupeu, ea trebuia să apese pe clanța care trebuia să deschidă ușa. Adică madam e la prima faptă? Greu de crezut. E doar veriga slabă dintr-un lung lanț al corupției. Tot orașul vorbește dar nimeni nu știe nimic.

  2. Psd-ista?? Doar întreb nu dau cu parul….. Și ne mai miram cum de au scăzut asa de mult valoarea șpăgilor,,, doar 4000 de euroi??? unii de prin psd nici nu se mai da jos din pat pentru suma asta,,,, ma întreb dacă madam Bulai știe ceva și dacă mișcă câreva în front???

  3. Sistemul e putred ….e nevoie de o noua Kovesi….Din auzite , am inteles ca spaga in randul medicilor pentru un post universitar la stat ajunge la 80.000 euro ….. Auoritatile ar trebui sa recurga din nou la proocoale , a infiltratilor sub acoperire….Altfel , toti neavetii vor ocupa posturi ce vor decide soarta noastra .

    Auoritati , interveniti !

  4. A furat, dar a și făcut . Cei care avem mai multe revelioane la activ ne amintim de dl Constantin Munteanu, fizician și scriitor nemțean .
    In zodia magnoliilor viscolite, roman de epocă, dar bun orișicât, într-un moment dat se aruncă o propoziție, de genul că vilele nomenclaturii comuniste din uzina sunt așezate spate in spate, a la cărțile din bibliotecă, pentru stabilitate .
    Daca una cade, toate cad după ea!
    No, cred cu tărie că asta a pățit doamna .
    Nu a dat .Și echilibrul a fost afectat .
    Chestiunea a transpirat, cu ajutor, cu ajutorul celorlalte cărți din biblioteca vieții DSP .
    Părerea me . Daca împărțea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.