”Manager de succes la Școala Profesională Oglinzi” după cum se descrie pe contul său de Facebook, profesorul Laviniu Apostoae nu are voie să mai dețină funcții publice în următorii doi ani așa că ”cel mai probabil”, după cum s-a exprimat inspectorul general Mihai Obreja, nu va mai putea fi director.
”Eu nu am văzut hotărârea instanței, dar dacă scrie că nu mai poate deține funcții publice, cel mai probabil nu va mai fi director, deși s-a înscris la concurs”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
”Condamnă pe inculpatul APOSTOAE LAVINIU – CONSTANTIN la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. În baza art.67, alin.1 C. pen. aplică inculpatului APOSTOAE LAVINIU – CONSTANTIN pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit.a), b), C.penal (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat,) pe o perioadă de 2 ani, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 91 Cpen dispune suspendarea executării pedepsei de 2 (doi) ani închisoare, sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform prevederilor art. 92 Cpen. În baza art. 93 alin. 1 Cpen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ , la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cpen. impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cpen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul primăriei din localitatea unde locuieşte, respectiv în cadrul Primăriei oraş. Târgu Neamţ sau în cadrul Primăriei Comunei Răuceşti, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96 Cpen, referitoare la revocarea măsurii suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere sau a neexecutării obligaţiilor impuse de instanţă. Atrage atenţia inculpatului că săvârşirea unei infracţiuni în termenul de supraveghere conduce la revocarea măsurii suspendării executării pedepsei sub supraveghere”, a stabilit Curtea de Apel Bacău, în dosarul în care Laviniu Apostoae a fost judecat alături de fratele său, fostul director al Spitalului Târgu Neamț.
Un caz similar a fost la Piatra-Neamț. Daniela Domnica, directoarea Şcolii nr. 10 (Nicu Albu) a fost condamnată, împreună cu soțul ei, la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 2 ani, precum și câte 60 de zile de muncă în folosul comunității, tot pentru fonduri europene obținute ilegal, pentru construirea unei pensiuni.
Atunci, Mihai Obreja ne-a declarat că, din punctul lui de vedere, Daniela Domnica nu mai poate deţine funcţia de director de şcoală, după decizia definitivă a instanţei, dar va putea fi, în continuare, profesor.
Detalii despre procesul în care a fost judecat Laviniu Apostoae puteți citi aici.
Cristina Mircea
Se vede ca i place papa😀😀😀!